Turistik ilçenin çöken yolu 2 aydır onarılamadı

Sakarya’nın tarihi ve turistik ilçesi Taraklı'da, karayolunda meydana gelen çökmenin 2 ay geçmesine rağmen onarılmadığı iddia edildi. 2011 yılında Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dahil edilen bölgede çöken yol, özellikle gece sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.
Karayolunun Geyve Ahıbaba ve Hacıyakup Paşalar Mahallesi mevkilerinde yaklaşık 2 ay önce çökmeler meydana geldi. Karayolları ekipleri, olası kazaları önlemek için sadece dubalı önlem aldı. Yolda herhangi bir çalışma yapılmazken ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Yoldaki çökmeler ise her geçen gün biraz daha artıyor.
"Önlem için birinin ölmesi mi gerekiyor?"
Çöken yolun bir türlü onarılmaması hem Taraklı halkının hem de sürücülerin tepkisine neden oluyor. Yolun 2 aydır onarılmamasını ‘İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?’ diye soran sürücüler yolun bir an önce onarılmasını istiyor. CHP Sakarya milletvekili adayı Erdoğan Isır, yaptığı açıklamada, çöken yolun büyük tehlike oluşturduğunu belirtti.
Yolda incelemelerde bulunan ve alınan önlemlerin yetersiz olduğunu dile getiren Isır, “Yol aylardır bu halde. Karayolları burada bir türlü önlem almadı. Özellikle geceleri burası sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor. Burada bir önlem alınması için birinin canının yanması mı bekleniyor.” dedi.
"Dünyaca tanınan ilçenin yolu böyle olmamalı"
Bozulmamış doğası ve tarihi Osmanlı evleri ile öne çıkan Taraklı ilçesi, 2011 yılında Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dahil edilmiş dünyaca tanınır hale gelmişti. Yerli ve yabancı turist patlaması yaşanan ilçenin yolunun içler acısı hali tur şirketlerinin de tepkisine neden oluyor. Bazı şirketler yolun onarılmaması durumunda tarihi ilçeye olan turları iptal etmeyi gündemlerine alacaklarını, taşıdıkları insanların can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirtti.
Yolun ne zaman onarılacağı konusunda Karayolları Müdürlüğü’nden henüz bir açıklama yapılmadı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz
EN GÜZEL RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 25 Nisan Cuma Mesajları!
KÜTAHYA FAY HATTI HARİTASI AFAD: Kütahya fay hatları nereden geçiyor, hangi ilçelerden? Kütahya'da deprem riski var mı?
SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: "İstanbul'daki Depremi ABD Savaş Gemisi HAARP İle Tetikledi" Yine Aynı Komplo Teorisi...