hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Tübitak 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği Bursa'da yapıldı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Perseid Meteor Yağmuru, gökyüzü meraklılarını bir araya getirdi. Tübitak 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çadırlar kuruldu. Teleskoplar hazırlandı. Tübitak'ın 26. kez düzenlediği Gökyüzü Gözlem Etkinliği, her yaştan gök bilim meraklılarını bir araya topladı.

    Video Haber | Tübitak 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği Bursada yapıldı

    Etkinliğin adresi Bursa-Uludağ'dı. Kirazlı Yaylası'nda 3 gün süren etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın yanı sıra Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katılım gösterdi. Etkinliğe ilgi yoğun oldu. 81 ilden 14 bini aşkın kişi gök yüzünü gözlemlemek için başvuru yaptı. Böylelikle gökyüzü gözlem etkinliklerine yapılan en yüksek başvurularda en yüksek sayı elde edildi.

    Video Haber | Tübitak 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği Bursada yapıldı

    Katılımcılar hem çıplak gözle hem de teleskoplarla Perseid Meteor Yağmuru'nu izledi. Meteor yağmurunun yanı sıra çok sayıda etkinlik düzenlendi. 3 gün boyunca 19 sunum yapıldı. Türkiye Yüzyılı’na isimlerini altın harflerle yazdıran ilk Türk astronotlar Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever de deneyimlerini paylaşmak üzere katılımcılarla bir araya geldi.

    Etkinlikte çocuklar için de sayısız faaliyet vardı. Bilgi yarışmaları yapıldı. Bilimsel atölyeler düzenlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow