TKP aynı gün ve saatte iki ayrı kongre gerçekleştirdi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi’nde bir süre önce ortaya çıkan görüş ayrılığının aşılamaması üzerine dün iki ayrı kongre yapıldı.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi’nde bir süre önce ortaya çıkan görüş ayrılığının aşılamaması üzerine dün iki ayrı kongre yapıldı.
BirGün gazetesinin haberine göre, Aydemir Güler ve Kemal Okuyan’ın da aralarında bulunduğu Atılım Kongresi “Sosyalist Türkiye için dünden yarına TKP’yiz” sloganıyla Bostancı Gösteri Merkezi’de toplandı. Erkan Baş ve Metin Çulhaoğlu’nun başında bulunduğu 12. Kongre ise “Güçlü Örgüt, Büyük Parti, Sosyalist Türkiye” sloganıyla Haliç Kongre Merkezi’nde toplandı. Böylece Türkiye tarihinde ilk kez bir siyasi parti aynı gün iki ayrı kongre gerçekleştirmiş oldu.
Bostancı’dan Haliç’e selamlar
Atılım Kongresi Divanı’nın, Haliç Kongre Merkezi’nde ayrı bir kongre toplayan TKP’li yoldaşlarına selam ve başarı dileklerinin gönderilmesini karar altına alma önerisi alkışlarla kabul edildi. Kongrede konuşan MK üyesi Kemal Okuyan “TKP’yi tek şey karakterize eder, sosyalist devrim, sosyalist iktidar mücadelesi!” dedi.
Haliç’teki 12. Kongre buluşmasında konuşan Metin Çulhaoğlu ise “Türkiye devrimi, bir sosyalist devrimler çağını açabilir” şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Günlerce sürecek... Meteoroloji'den peş peşe sağanak yağış ve fırtına uyarısı!
SON DAKİKA... Narin Güran'ın son fotoğrafı ortaya çıktı! Dikkat çeken detay
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? 30-31 Mart, 1 Nisan Ramazan Bayramı hava durumu!
9 günlük tatil başlıyor: Bayram göçünün maliyeti ne kadar?
SON DAKİKA... Meteoroloji haritayı paylaştı! Bayramda hava nasıl olacak?