hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEOG nakil işlemleri başvurusunda ek yerleştirme tercihleri hangi tarihler arasında?

    TEOG nakil işlemleri başvurusunda ek yerleştirme tercihleri hangi tarihler arasında
    expand

    TEOG nakil işlemleri boş kontenjan başvurusunda ek yerleştirme tercihleri 9 Ağustos 2016 tarihinde başlayıp, 8 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecektir. Bu süre zarfında Milli Eğitim Bakanlığı, hangi prosedürler içerisinde gerçekleşeceğini açıkladı. Geçiş konusunda "açık lise" konusu dikkate alınaraktan üç kez işlem hakkı verilecek. TEOG nakil tarihleri, boş kontenjan alanında iki site üzerinden gerçekleşecektir: E-Okul ve MEB

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEOG boş kontenjan başvuru sürecinde zaman azalmaya başladı. Boş kontenjanda bir üst okula geçme, başvuru yapıp açık liseye kaydolma, hiç başvuru yapmayıp direkt olarak açık liseye kaydolanlar için geçerliliği vardır.

    Sınav süreci ve tercih heyecanından sonra kontenjan ve nakil konusu velilerin ve öğrencilerin ilk gündemine yerleşti. Öğrencilerin hangi okula, hangi şartlar altında, hangi tarihlerde geçiş işlemleri yapılacaktır?

    Nakil olayında nelere dikkat edilmesi gerekiyor:

    - Öğrenciler dört ayrı grup içerisinde tutulacak. Birinci grup: 25 okuldan oluşacak ve tercih sıralandırmasında herhangi bir okula yerleşen ama kendi okulundan daha üst bir okula geçiş yapmak isteyen grup. İkinci grup: Tercih yaptığı herhangi bir okula yerleşemeyen, "açık lise"ye mecburi kayıt yapılan grup. Üçüncü grup: Tercih hakkını hiç kullanmadan direkt olarak "açık lise"ye kaydı yapılan taraf. Dördüncü grup: Öğrencinin "özel okullara" kesin kaydı yapılan grup.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-OKUL SİTESİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Öğrenciler kaç kez nakil uygulaması hakkına sahip olacak?

    - TEOG boş kontenjan üzerinden sistem, öğrenciye 3 kez hak sunuyor. Bu hak tarihleri: 15-19 Ağustos tarihleri arası, 22-26 Ağustos tarihleri arası en sonuncusu ise 29 Ağustos-2 Eylül okulları arası. Açık lise üzerinde hassas bir tarih çalışması olacak. Açık liseye kaydı olan öğrenciler ise 5-8 Eylül arasında geçiş hakkına sahip olacak.

    Öğrenci istediği okula yerleşmediğinde süreç ne olacak?

    - Öğrencinin istediği okula geçişi olmadığı takdirde, otomatikman atanan okuldaki kaydı "aktif" olarak gözükecek. Geçiş gerçekleşmesi durumunda, geçeceği okula kaydı alınacak.

    Açık lisede kalan ve geçiş yapamayan öğrencilerin durumu?

    Öğrenci istediği okula geçiş yapamadıysa, son hakkı il ve ilçe nakil komisyonları tarafından geçiş uygulaması yapılabilecek. Bu uygulama sadece "açık lise"de kaydı olan öğrenciler için olacak. Eğer öğrenci, istediği bir okula geçiş yapamazsa, "özel okul" seçeneği aktif olacak.

    Yerleştirme prosedürleri nelerdir?

    - MEB sistemi üzerinden gerçekleşecek. Bu işlemin tamamı internet üzerinden gerçekleşmiyor. İnternette yerleştirme işlemi bittikten sonra en yakın ortaokul müdürlüğüne giderek onay alınması gerekir. Yapılmazsa, tercih iptal olur.

    - 8'inci sınıfta okuyan öğrencinin yerleştirme durumu Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) esas alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - 3 kez yerleştirme hakkı vardır. Tarihler 9 Ağustos'ta başlıyor 31 Ağustos'ta sona eriyor.

    Yerleştirme esasları nasıl olacak?

    MEB'in TEOG kılavuzundaki bilgilere göre;

    1) Yerleştirme alanında okul kontenjan listeleri MEB'in kendi sitesinden yayımlanma durumunda olacaktır.

    2) Öğrencilerin yerleştirme durumunda puanlar eşitse, ilk olarak AOSP'a bakılacaktır. Eşitlik devam ediyorsa, zaman sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğüne bakılacaktır. Orada da eşitlik devam ediyorsa, öğrencinin devamsızlığı baz alınacaktır. Devamsızlık konusunda da eşitlik bozulmuyorsa en son olarak doğum tarihi küçük olan öğrenciye hak verilir.

    3) Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciye "kaynaştırma yolu" sistemi üzerinden hareket edilecek. Öğrencinin geçiş ve nakillerine göre yapılacak olan işlemler dikkate alınaraktan; engel durumu ile ikamet adresi baz alınarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile 
    mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirme olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4) Tercih yapmayan öğrenciler, ikametgah adresine göre en yakın ortaokula göre işleme tabi tutulacaktır.

    Milli Eğitim Bakanı'nı PDY (Paralel Devlet Yapılandırması) okullarında okuyan öğrencilere dair son gelişmeleri açıkladı

    MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Paralel Devlet Yapılandırması bünyesinde okuyan öğrencilerin nakil işlemlerini en hızlı şekilde gerçekleştiğini, öğrencilerin terör örgütü okullarından hızlıca alındığını dile getirdi. Yılmaz, masum öğrencilerin mağdur edilmemesi için tüm güçleriyle çalıştığını açıkladı. Okuldan alınan öğrenciler, mağduriyet yaşamadan gerek TEOG üzerinden gerek özel okula geçiş sırasında istediği şekilde nakil işlemleri gerçekleşecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow