hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekme atanlar tutuklanabilecek

    Tekme atanlar tutuklanabilecek
    expand
    KAYNAK DHA

    Vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlardaki tutuklama yasağının kaldırılmasını öngören kanun tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Tasarının yasalaşması ile birlikte şort giydiği gerekçesiyle belediye otobüsünde bir kadını darp ettiği ileri sürülen Abdullah Çakıroğlu ile benzer suçları işleyenler hakkında tutuklama kararı verilebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Kaya'dan tekmeci saldırgan hakkında açıklama

    Tekmeci saldırgan yeniden tahliye edildi

    TCK ve CMK'da değişiklikler yapılmasının öngören kanun tasarısının TBMM Adalet Komisyonundaki görüşmeleri başladı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar arasında düzenlenen ve dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektiren "basit kasten yaralama" suçlarında tutuklama kararının verilmemesinde yeni düzenleme hayata geçiriliyor.

    Tutuklama yasağı kalkıyor

    Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 100'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasındaki "Sadece adli para cezasını gerektiren veya hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez." değişiklik yapılarak "Sadece adli para cezasını gerektiren veya vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenenler hariç hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez." şeklinde değiştiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekme atanlar tutuklanabilecek

    Tasarının yasalaşmasıyla İstanbul'da belediye otobüsünde şort giydiği gerekçesiyle bir kadını hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği belirtilen Abdullah Çakıroğlu gibi benzer suçları işleyenler tutuklanabilecek.

    Bozdağ: Tutuklama verilebilecek

    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, komisyonda düzenleme ile ilgili bilgi verirken "Vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlarda tutuklama yasağını kaldırıyoruz. Bildiğiniz gibi 100.maddede üst sınırı iki yıla kadar olan hapis cezalarını gerektiren suçlarda tutuklama yasağı var ve biz vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçları bunun kapsamı dışına çıkarıyoruz. Türkiye'de pek çok olay yaşandı ve kamuoyu da bu olaylardan fevkalade rahatsızlık duyuyor. Tutuklama yasağı olduğu içinde mahkemeler tutuklama kararı veremiyorlar. Bundan sonra bu darp olayları karşısında hakimler tutuklama kararı verebilecekler"dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow