hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatlıses'e saldırı: Abdullah Uçmak tutuklandı

    Tatlısese saldırı: Abdullah Uçmak tutuklandı
    expand

    İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 7 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında Abdullah Uçmak da yer alıyor. Tatlıses'in sağlık durumunda ise olumsuz bir gelişme yok. Sanatçının fizik tedavisine devam ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Abdullah Uçmak ve biri çocuk 7 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

    Zanlılar, Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü binasından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

    Adliyeye getirilen 7 kişiden 1'i kadın 6 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

    Nöbetçi mahkeme aralarında Abdullah Uçmak'ın da bulunduğu 4 kişiyi tutuklarken 3 kişi serbest kaldı.

    Daha önceden tutuklanan bir kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

    Uçmak reddetti

    Abdullah Uçmak, emniyetteki sorgusunda suçlamaları reddetti. Gözaltına alınan şüphelileri tanmadığını söyledi.

    Uçmak, sürücü ve tetikçi oldukları iddia edilen şüphelilerle bir alışveriş merkezinde yan yana olduğu fotoğrafı da tesadüf olarak niteledi.

    Saldırının arkasında PKK'nın olduğu iddiası için de "Benim PKK ile bir ilişkim olamaz. Onlarla hiçbir şekilde yan yana gelmem" dedi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü de saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Azmettirici olduğu öne sürülen Abdullah Uçmak ile saldırıyı gerçekleştirenlerin olay yerinde 2 kez keşif yaptıkları tespit edilmiştir" denildi.

    Polis, Uçmak'ın olay yerine yakın bir yerde, saldırıda kullanılan araçtan indiğini ve saldırganları buradan yönlendirdiğini de açıkladı. Abdullah Uçmak'ın, başka bir kişiyi de televizyon izleyerek İbrahim Tatlıses'in Beyaz TV'den çıkışı hakkında bilgi vermesi için görevlendirdiği belirlendi.

    Polisin operasyon görüntüleri

    Şüphelilerin yakalandığı operasyonlar ile saldırıda kullanılan kalaşnikofun Ömerli barajında bulunma anı da polis kameralarıyla görüntülendi.

    Özel harekatçılar baskın yapılan evlerin kapılarını kırıyor, her yeri didik didik arıyor, şüphelileri gözaltına alıyor.

    Abdullah Uçmak'ın yakalanma anı da görüntülere yansıyor. Polis, bir arazide yakaladığı Abdullah Uçmak'ı yere yatırıp üstünü arıyor. Sonra da ellerini kelepçeleyip gözaltına alıyor.

    Abdullah Uçmak'ın evinde yapılan aramalarda ise Tatlıses'e yönelik saldırı ile ilgili haberlerin yer aldığı çok sayıda gazete dikkat çekiyor.

    Saldırıdan sonra Ömerli barajına atılan kalaşnikofu arama çalışmaları da polis kamerasına yansıdı. Polis, arama yapabilmek için göletin suyunu boşaltıyor. Dalgıç polisler, kalaşnikofu bulup sudan çıkarıyor.

    İbrahim Tatlıses'in sağlık durumunda ise olumsuz bir gelişme yok. Hastaneden yapılan son açıklamada, "Tatlıses'in kafa içi basınç ve beynin elektriksel aktivitesinde olumsuz bir değişim gözlenmedi" denildi. Sanatçının fizik tedavisi devam ediyor.

    Silahlı saldırıda İbrahim Tatlıses ile birlikte yaralanan asistanı Buket Çakıcı ise taburcu edildi.

    Tatlıses'i sevenleri yalnız bırakmıyor. Hastane önünde bekleyenler arasında İran ve Azerbaycan'dan gelen hayranları bile var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow