hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarzan'ın yakın dostu ve birlikte büyüdüğü maymunun gerçek adı nedir?

    Tarzanın yakın dostu ve birlikte büyüdüğü maymunun gerçek adı nedir
    expand

    19 Ekim Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hadi bilgi yarışması her gün olduğu gibi bugün de 20.30'dali yarışma öncesinde ipucu sorusunu sosyal medyadan paylaştı. 19 Ekim Hadi ipucu sorusu; "Tarzan'ın yakın dostu ve birlikte büyüdüğü maymunun gerçek adı nedir?" oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hadi ipucu sorusu belli oldu. 19 Ekim Cuma günü 12.30'da yapılamayan yarışmanın ardından uygulamanın kullanıcıları 20.30'daki yarışmayı beklemeye başladı. Merakla beklenen ipucu sorusu Hadi bilgi yarışmasının Instagram hesabından takipçileriyle paylaşıldı. Bugünün Hadi ipucu sorusu; "Tarzan'ın yakın dostu ve birlikte büyüdüğü maymunun gerçek adı nedir?" oldu.

    Tarzan hakkında

    Beraber büyüdüğü Çita ile ormanlarda hüküm süren Tarzan'ın hikayesi ilk olarak 1912'de Maymunların Tarzanı adlı romanla ortaya çıkmış ve daha sonra 23 devamı daha yazılmıştır.

    Tarzan gemideki isyancılar tarafından Afrika sahillerinde ıssız bir bölgeye bırakılmış İngiliz bir Lord ve Lady'nin oğullarıdır. O henüz bebek iken anne ve babası ölmüş ve onu bilimsel olarak tanımlanmamış bir maymun türünün üyeleri yetiştirmiştir. Kala onun maymun annesidir. Tarzan (beyaz adam) onun maymun alemi ismidir; İngilizce ismi ise Clayton, Lord Greystoke'dur. Genç bir adam olduğunda, Jane ile tanışır, ve Jane Baltimore'ye döndüğünde gerçek aşkını bulmak için ormanı terk eder.

    Tarzan ve Jane evlenirler, ve bir süre İngilterede yaşarlar. Bir oğulları, Jack, olur ve bir maymun ismi olan Korak adını alır. Tarzan uygarlığın ikiyüzlülüğü karşısında dayanamaz ve Jane'le birlikte Afrikaya dönerler ve orada ölümsüzlüğe erişerek halen yaşarlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow