hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihte kara leke! PKK'nın sivil katliamı: ''BAŞBAĞLAR''

    KAYNAKCNN TÜRK

    1993 yılının Temmuz ayı, Türkiye tarihinin en karanlık günlerine sahne oldu. Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki Başbağlar Köyü'nde 33 vatandaşımızı terör örgütü PKK katletti. İşte o katliamın üzerinden tam 30 yıl geçti. Acılar hala taze... Peki o tarihte neler oldu? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞBAĞLAR'IN 30 YILLIK ACISI

    5 Temmuz 1993. Yani tam 30 yıl öncesi. Tarihe kara leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden yalnızca 3 gün geçmişti. Karanlık eller bu kez Erzincan Başbağlar Köyü'nde ortaya çıktı. Köy, terör örgütü PKK'nın hedefi olmuştu. 100 kadar PKK'lı terörist Başbağlar Köyü'nü bastı. Kadınları köyde topladılar, para, altın ve değerli eşyayı alarak tüm evleri ateşe vermeye başladılar.

    Tarihte kara leke PKKnın sivil katliamı: BAŞBAĞLAR

    PKK'lı teröristlerin Başbağlar Köyü'ndeki zulmüne karşı çıkan 5 kişi evlerinde ateşe verilerek öldürüldü. Ardından akşam namazını kıldıktan sonra camiden çıkan 28 erkek köy meydanına toplandı. PKK'lılar propaganda yaptıktan sonra 28 kişiyi kurşuna dizerek katletti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarihte kara leke PKKnın sivil katliamı: BAŞBAĞLAR

    BAŞBAĞLAR'I UNUTMADIK...

    214 ev, okul, cami yakıldı. Teröristler bir de köye Sivas'ın intikamı alındı yazısı bıraktıktan sonra kaçtılar. Katliamın ardından 20 kişi gözaltına alındı. Haklarında idamla, çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle 1994'te Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde dava açıldı.

    Tarihte kara leke PKKnın sivil katliamı: BAŞBAĞLAR

    Ancak 1998'de davada takipsizlik kararı verildi, dosya kapandı. Sanıkların 18'i beraat etti. 2'si ise mahkum edildi. Bu kararlar Başbağlıların acısını hiç ama hiç dindirmedi. Şimdilerde mağdurlar, Başbağlar dosyasını yeniden incelemeye almasını talep ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow