Taraf: "Şaşkınlık içinde izledik"

Genelkurmay Başkanlığı'nın 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısını 3.5 saat önceden bildiğini; saldırı hazırlığının ise çok daha önce haber alındığını öne süren Taraf Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugünkü açıklamasını şaşkınlık içinde izlediklerini söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
CNN TÜRK'te yayınlanan Editör programında Gürkan Zengin'in sorularını yanıtlayan Çongar, "Org. Başbuğ'un emredici cümlelerle, doğrudan kamuoyunu ve medyayı karşısına alarak böyle bir üslubu kullanma cüretini bulmuş olmasının hem şahıs hem de kurum adına üzücü olduğu"nu belirtti.
Çongar, Genelkurmay'ın Aktütün saldırısıyla ilgili inceleme başlatmasını ise sevindirici bulduğunu söyledi.
Dün Taraf gazetesi, Genelkurmay Başkanlığı'nın 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısını 3.5 saat önceden bildiğini iddia etmiş; saldırı hazırlığının ise çok daha önce haber alındığını öne sürmüştü.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karaköy’de ayakkabı deposunda korkutan yangın
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?