Suphi Altındöken cinayetinde polis 24 gardiyanı sorguluyor

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Özgecan Aslan'ın katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesi ile ilgili başlatılan soruşturmada aralarında kadın görevlilerin de bulunduğu 24 infaz koruma memuru ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
11 Nisan'da Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken, cezaevlerindeki koğuşlarında hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Necmittin Altındöken'in sağlığana kavuşurken oğlu Ahmet Suphi Altındöken ise kurtarılamadı. Cinayetten sonra başlatılan soruşturma sonucu 1'i infaz koruma memuru, 3'ü hükümlü, 1'i tutuklu olmak üzere 6 şüpheli tasarlayarak öldürme suçundan tutuklandı.
Devam eden soruşturma kapsamında bugün aralarında kadın görevlilerinde bulunduğu 24 infaz koruma memuru, cinayeti soruşturan polis ekipleri tarafından evlerinden alındı. Sağlık kontrolü için adli tıp kurumuna getirilen infaz koruma memurları, ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İfadeye götürülen infaz koruma memurlarının Cumhuriyet Savcı'sının talimatından sonra ya gözaltına alınacakları ya da serbest bırakılacakları bildirildi.
Türkiye'de hapishanelerde işlenen cinayetler
Özgecan'ın babası: "İnsanlar sarhoş gibi, adeta uyutuluyor"
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Aydın'da korku dolu anlar! Sokak köpeğinden kaçarken arabaya çarptı
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vefat eden Arapça öğretmeni için başsağlığı mesajı
Evlilik Vaadiyle 12 Milyon Liralık Vurgun: 6 Kadın Aynı Anda Dolandırıldı!
Park halindeki araçtaki yangının nedeni havai fişek çıktı