hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son gün! Bedelli askerliğe zam

    KAYNAKCNN TÜRK

    Temmuz ayında bedelli askerliğe memur maaşına göre zam yapılacak. Mevcut bedelden başvurmak için bugün son gün. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Murat Bekmezci anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Murat Bekmezci detayları şu ifadelerle aktardı;

    Temmuz ayı memur maaşlarında enflasyon farkına göre artışın yapılacağı ay, yeni memur maaşları netleşince bazı ücretler güncellenecek. Askerlik yaşı gelen ve tecilini bitiren vatandaşları ilgilendiren bedelli askerlik ücreti Ocak-Haziran 2024 tarihi için 182 bin olarak belirlenmişti. Mevcut bedel üzerinden askerliği yapmak isteyenler için bugün son gün.

    Bedelli askerlik, memur maaşlarında katsayı oranına göre sabitlenmişti. Temmuz ayında belirlenecek yeni ücrette bu katsayı üzerinden memur maaşı zam oranına göre hesaplanacak.

    Memur maaşı zammı sonrasında Bedelli Askerlik Ücreti Genelgesi yayınlanacak. 3 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile 6 aylık enflasyon rakamları da belli olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON GÜNE KALANLAR BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

    Başvuru şartlarını taşıyan kişiler, bedelli askerlik ücretlerini kamu bankaları veya mal müdürlüklerinden aracılığıyla peşin olarak yapabilecekler. Başvurular askerlik şubeler ve e-Devlet üzerinden yapabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow