hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Yerli uydu Türksat 6A, CNN TÜRK'te! Bakan Uraloğlu'ndan özel açıklamalar

    KAYNAKCnnturk.com

    Son dakika haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yerli uydu Türksat 6A'nın yanında yanıtladı. Bakan Uraloğlu yapmış olduğu özel açıklamada Türksat 6A'nın önümüzdeki ay ABD gideceğin duyurarak 8-14 Temmuz tarihleri arasında uzay yörüngesine fırlatılacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasından satır başları;

    Türksat 6A önümüzdeki ay ABD'ye gidiyor. 8-14 Temmuz arasında yörüngeye fırlatılacak. Türksat 6A ile birlikte uydu platformunu ürettik. Dünyada uydu üretebilen 10 ülkeden birisi olduk. Türksat 6A'da İHA ve SİHA'larımız gibi satılacak. 

    Son dakika... Yerli uydu Türksat 6A, CNN TÜRKte Bakan Uraloğlundan özel açıklamalar

    Uydumuzun maliyeti yaklaşık 250 milyon dolar. Bundan onlarca ürettiğimizi ve ülkelere sattığımız düşünün. Dünya konjektüründeki rekabette kıymetli ama buradan ciddi bir şekilde döviz girişi söz konusu olacak inşallah. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (Güneş fırtınası) Haberleşme sistemlerini etkiliyor. Bu birkaç gün iletişim haritası da kırmız oldu yoğunlaştı. Alçak yörünge uydularını etkilediğini biliyorum bizi etkilemedi.  Bu fırtına 11 yılda bir olur diyorlar. Bunu atlatmış olduk. Risk geçti diyebiliriz. 

    Son dakika... Yerli uydu Türksat 6A, CNN TÜRKte Bakan Uraloğlundan özel açıklamalar

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow