hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Seyyanen zam ne demek? Emekliye seyyanen zam var mı? Seyyanen zam 2022 yapılacak mı?

    Son dakika: Seyyanen zam ne demek Emekliye seyyanen zam var mı Seyyanen zam 2022 yapılacak mı
    expand

    Son dakika gelişmesine göre kabine toplantısı devam ediyor. Milyonlarca emekli seyyanen zam konusunu araştırıyor. Peki ama seyyanen zam nedir? Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşiyor. Memur ve emekli maaşlarının bu toplantıda netleşmesi bekleniyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları sonrası emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler seyyanen zam olacak mı sorusuna yanıt arıyor.

    Seyyanen zam ne demek?

    Seyyanen zam, tüm çalışanlara ya da emeklilere eşit zam yapılması demektir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Seyyanen zamda ise maaş belirleyici unsur olmaktan çıkmaktadır.

    Erdoğan'dan zam açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz.  yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz. Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık. Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow