hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son Dakika! Provokatif paylaşımlara 54 gözaltı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmasını protesto için düzenlenen gösterilerde 16 polis memurunun yaralandığı duyurdu. Öte yandan Yerlikaya Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ve -“Suç İşlemeye Tahrik” suçları kapsamında 72’si yurt dışında olmak üzere toplam 326 şüpheli hesap yöneticisi tespit edildiğini bunların 54'ünün yakalandığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

    Bazı sosyal medya hesapları üzerinden; -“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ve -“Suç İşlemeye Tahrik” suçları kapsamında 72’si yurt dışında olmak üzere toplam 326 şüpheli hesap yöneticisi tespit edilmiştir. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve Güvenlik Daire Başkanlığımızın yaptığı koordineli çalışmalar sonucunda 54 şüpheli yakalanmış, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

    Ayrıca, dün gece düzenlenen gösterilerde 53 şahsa;

    -2911 Sayılı Kanuna Muhalefet,

    -Kamu Malına Zarar Verme ve

    -Görevi Yaptırmamak İçin Direnme suçlarından işlem yapılmıştır.

    Bu gösterilerde 16 polisimiz yaralanmıştır. Polislerimize acil şifalar diliyorum.

    Kahraman polislerimiz, milletimizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden görev başındadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız, kanunların verdiği yetki çerçevesinde suç ve suçlularla mücadelemize kararlılıkla devam etmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow