hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Narin'in ölümüyle ilgili Bakan Yerlikaya neden aileye başsağlığı dilemedi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCnnturk.com

    Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, "Narin'in ailesine neden başsağlığı dilenmedi?" sorusuna yanıt verdi. Yerlikaya, "Oldukça açık, yani daha fazla bir şey demeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kabine toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından paylaştığı mesajda, ailesine neden başsağlığı dilenmediğine dair soruya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yanıt verdi.

    CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, Yerlikaya’nın yanıtını şu sözlerle aktardı:

    "Kabine toplantısının ardından Yerlikaya’ya sorduk, ‘Narin Güran cinayetinin ardından paylaştığı mesajda niçin aileye başsağlığı dilemediği’ sorusunu yönelttik. Bakan, oldukça manidar bir yanıt verdi.

    Yerlikaya, “Oldukça açık, daha fazla bir şey demeye gerek yok. Herkesin okuduğu zaman anladığı, hissettiği bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı?”, ifadelerini kullandı."

    “Kızımızın cansız bedeninin bulunduğunu kamuoyuyla paylaştım. Allah’tan rahmet diledim. Başımız sağ olsun dedim.   Oldukça açık, daha fazla bir şey demeye gerek yok.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 savcıyla birlikte kolluk kuvvetlerinin soruşturmayı yürüttüğüne dikkat çekti.

    Yerlikaya, “Çok hızlı bir şekilde olayın aydınlatılacağını düşünüyorum. 85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi” dedi.

    “İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tabloyla karşı karşıya gelmeyiz. Son sözü artık hakimler savcılar söyleyecek” değerlendirmesinde bulundu.

    İşte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın aileye başsağlığı dilemediği o paylaşımı:

    "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun."

    Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi'nde 9 Eylül'de bulundu. Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

    SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA İLİŞKİN YERLİKAYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

    Bakan Yerlikaya, X platformundaki paylaşımlara ilişkin de yeni bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: 

    "21 Ağustos 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında Narin kızımız ile ilgili sosyal medya platformu X üzerinden 15 ayrı etikette 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldı. Bu paylaşımlarda bulunan 1 milyon 302 bin 209 hesabın % 38,3’ü yani 498 bin 713’ünün bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu içeriklerin %76’sının ise provokatif amaçlı ve olumsuz olduğu belirlendi. Sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapanlarla, halkımızı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla da mücadele etmeye devam ediyoruz. Unutulmasın ki; Milletimiz içinde büyük üzüntüye yol açan bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç devam etmektedir. Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla konunun aydınlatılması için büyük bir hassasiyetle çalışmalarını yürütmektedir. İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow