Son dakika... MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Terör örgütü DEAŞ'a ağır darbe

Son dakika haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonu ile DEAŞ’ın Türkiye’deki finans ve lojistik şebekesi çökertildi. İstanbul, Ankara ve Mersin’de yapılan eş zamanlı operasyonda 3 DEAŞ’lı yakalandı.
MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonu ile DEAŞ’ın Türkiye’deki finans ve lojistik şebekesi çökertildi. Edinilen bilgiye göre, Milli İstihbarat Başkanlığı’nın sağladığı istihbarat neticesinde çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarına mali yardım sağlayan şebeke üyelerinden Tunus uyruklu Mahmoud Jabran, Lübnan uyruklu Mohannad Mehi Aldıne ve Suriye uyruklu Refik kod Husam Elhumeydi, İstanbul, Ankara ve Mersin’de şafak vakti düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalandı.
Yakalanan örgüt mensuplarının emniyetteki ifadelerinde Suriye’deki DEAŞ mensuplarının yakınlarına başta mali olmak üzere her türlü yardımın yapıldığı, yardımların Türkiye’de faaliyet gösteren şebeke üyelerince organize edildiği ve yardımların büyük bir gizlilikle yürütüldüğü yer aldı. Örgüt üyeleri DEAŞ'a katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmek isteyen şahısları organize eden “Hicret Ofisi”nin Türkiye’deki yapılanmasının nasıl çalıştığını da itiraf etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Bir anda başlayacak çok kuvvetli yağacak... Meteoroloji'den sağanak alarmı
SON DAKİKA HABERİ: Tuzla'da arıtma tesisinde patlama
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Son Dakika... 'Yenidoğan çetesi' duruşmasında son durum ne?
Pençe- Kilit şehidi son yolculuğuna uğurlandı