SON DAKİKA! Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları: Suriye'de PKK/YPG'nin Fayda Sağlamasına İzin Yok!
Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından haftalık olarak yapılan bilgilendirme toplantısında, Suriye'de yaşananlara ilişkin olarak 'PKK/YPG terör örgütünün Suriye’deki istikrarsızlıktan faydalanmasına izin vermeyeceğiz' denildi.
Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;
Suriye’de; muhalif grupların Halep bölgesinde başlattığı faaliyetler ve buna bağlı gelişmeler Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü ile terörle mücadeleye verdiğimiz önem ve öncelik kapsamında yakından takip ediliyor. Bölgede istikrarın sürdürülmesine yönelik birliklerimiz tarafından gerekli tüm tedbirler alınmakta, sürecin en başından itibaren bölgedeki muhataplarımızla yakın iş birliği ve koordinasyona devam edilmektedir.
Yaşanan son gelişmeler ve ortaya çıkan durum; muhalefetin talepleri ve rejimin bunları dikkate almaması nedeniyle uzun süredir çözülemeyen ve Suriye’nin iç dinamiklerinden kaynaklanan sorunlardır.
Bu kapsamda; Suriye’nin kuzeyindeki harekât bölgelerinde yapmış olduğumuz mutabakatlara uyduğumuzu, muhataplarımızdan da uymalarını beklediğimizi, Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklediğimizi, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bölgemizin güvenliğine yönelik ağır tehdit oluşturan PKK/YPG terör örgütünün bölgedeki istikrarsızlıktan faydalanmasına izin vermeyeceğimizi ve bölgede varlık gösteren terör örgütleriyle mücadele konusundaki tutumumuzun net olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Robinson Crusoe" Ziya dede hastalandı, adaya belediye başkanı sahip çıktı
Bingöl’de Deprem Tehlikesi: Yedisu Fayı ve Kuzey Anadolu Fay Zonu'ndaki Riskler
Veteriner şoke oldu: 6 milyonda 1 görülüyor!
Tuzla’da duvarlarında çatlaklar oluşan 4 katlı bina boşaltılarak mühürlendi
İstanbul Depremine Hazırlık: Kumburgaz Fay Hattı ve Riskli Bölgeler