hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Bakan Bak duyurdu: KYK burs başvuruları başladı!

    SON DAKİKA...  Bakan Bak duyurdu: KYK burs başvuruları başladı
    expand

    Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs başvurularının başladığının bildirerek, "Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirebilirsiniz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 KYK burs be kredi başvurularının ne zaman başlayacağı, üniversite eğitim döneminin başlamasıyla birlikte merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz yıl da ekim ayında başlayan burs başvuruları, bu yıl 8 Ekim'de başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. 

    Bakan Bak'ın duyurusu şu şekilde;

    Sevgili Gençler; GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları an itibarıyla başladı.

    Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirebilirsiniz.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz

     

    KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

    Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

    Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

    KYK BURS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow