hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Irak'la 4. toplantı yarın Ankara'da!

    Güvenlik kaynakları, Irak'la Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması 4. toplantısı yarın Ankara'da yapılacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, beraberlerindeki heyetlerle Ankara'da bir araya gelecek.

    Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, iki ülke bakanlarının başkanlık edeceği toplantının amacı, Türkiye ile Irak arasındaki iş birliğinin kurumsal ve sürdürülebilir bir çerçeveye oturtulması.

    DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA

    Yapılan açıklamada;

    'Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Fuad Hüseyin, beraberindeki üst düzeyli heyetle birlikte 15 Ağustos 2024 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

    Söz konusu ziyaret kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın 22 Nisan 2024 tarihinde Irak’a gerçekleştirdikleri ziyarette imzalanan “Ortak İşbirliği için Stratejik Çerçeve Anlaşması”yla teşkil edilen “Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu”nun ilk toplantısı, Sayın Bakanımız ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında yapılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı gün, ayrıca, “Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması”nın dördüncü toplantısının, Sayın Bakanımız ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, MİT Başkanımız Sayın İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu’nun ve Iraklı mevkidaşlarının da katılımıyla düzenlenmesi öngörülmektedir.

    Bahsi geçen toplantılarda ikili ilişkilerimizin muhtelif boyutlarının yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alınması öngörülmektedir.' ifadelerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow