hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: İliç'te madendeki heyelanda toprak altında kalan bir kişinin daha bedenine ulaşıldı

    KAYNAKCnnturk.com

    Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada, 'Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan işçi kardeşlerimizden birinin daha bedenine ulaştık.' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “9 canımız toprak altındaydı. Bugün 1 canımıza daha ulaşıldı. 4 canımız toprak altında. İnşallah onlara da bir an önce ulaşılırız.”

    13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda 9 işçi, milyonlarca metreküp toprağın altında kalmıştı. Erzincan-İliç'teki altın madeni sahasındaki aramalarda kayıp bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada toprak altında kalan tüm işçilere ulaşılana kadar çalışmanın süreceğinin altını çizdi.

    İliç'teki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta toprak kayması yaşanmış, 9 kişi kaybolmuştu. Faciada hacmi 10 milyon metreküp olarak hesaplanan bir kütle kaymıştı.

    “İliçli olarak Erzincalı olarak yüreğimiz yanıyor. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. 4 canımıza daha inşallah ulaşırız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow