hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Erdoğan'dan başıboş köpek sorunu ile ilgili açıklama

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki başıboş köpek sorunu hakkında açıklamalarda bulundu. AK Parti Grubu'nda konuşan Erdoğan, "Sayıları 4 milyon. Önceliğimiz sahiplendirme. Sorunu kökten çözeceğiz," dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahipsiz köpeklerin sayısının azaltılması ve sorunun kalıcı olarak çözülmesi için çeşitli önlemler alınacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başıboş köpek sorunu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    Türkiye'de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Resmi rakam 2 milyon. Ama sağlık sayım yapılamadığı için iki katı olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte kuduz tehdidi de büyüyor. Çok daha acı tablolarla karşılaştık.

    Bir de şunu çok açık kabul etmemiz lazım. Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunumuz var. Bazı ülkeler ülkemize gelecek turistleri uyarmaya başladı. Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalık riski de giderek yükseliyor.

    Hiç kimse bizim merhametimizi sorgulamasın. Hayvanları koruma kanununu biz çıkardık. Sahipsiz köpek sayısını yakala kısırlaştır metoduyla çözmek istedik ama olmadı. Şu anda bizim artık bu sorunu köklü bir şekilde çözmemiş şarttır. Bu sorunu çözmüş ülkeleri inceliyoruz. Gerçek şudur. Toplumun çok büyük bir kesimi sokakların güvenli hale gelmesini istemektedir. Bu çığlığa kayıtsız kalamayız. Sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini istiyoruz. Köpek bakım evi olmayan yerlerde bakımevleri kurulacak. Köpeklerin sahiplenilmesi için kampanyalar yapılacak. Biz istiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Hayvanseverlerin daha fazla sorumluluk alacağına inanıyorum. Belediyelerin sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma gerek kalmayacağını düşünüyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayvanseverlerin daha fazla sorumluluk alacağına inanıyorum. Belediyelerin sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow