Dövize endeksli kiraya son
![Dövize endeksli kiraya son](https://image.cnnturk.com/i/cnnturk/75/740x416//5b99b3eeae784908d8009808.jpg)
Menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk lirasına dönüştürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Merkez Bankası'ndan bir hamle daha
"Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar", Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Söz konusu karara göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin, ilgili Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak.
Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde, daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden tespit edilecek.
Kararda, bu hükümlerin Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütüleceği belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER: Emekli merakla bekliyor! Bayram ikramiyesi kaç TL olacak? Tarih belli oldu...
Yoğun diplomasi trafiği! Erdoğan'dan önemli görüşmeler: Türkiye-Endonezya-Malezya üçgeni
13 ŞUBAT OKULLAR TATİL Mİ? Bugün hangi illerde okullar tatil? Perşembe kar tatili olan iller son durum!
Tam da o an Türkiye'de çekildi! Büyüleyici anlar...
Ege Denizi'ndeki depremler başka bölgeleri tetikler mi? Prof. Dr. Naci Görür yanıtladı