hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Trump'ın Gazze planı kabul edilemez

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Fidan "Trump'ın planı kabul edilemez bir konu. Filistin meselesi tam da bu nedenle başladı. Filistinlilerin ait olduğu topraklardan sürülmesi ile başlayan bir sorun. (Trump'ın Gazze planı) Tehcir meselesi ne bölgenin ne bizim kabul edebileceğimiz bir durum. Bunu düşünmek bile abesle iştigal. Tartışmaya açılması bile yanlış." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamasından satır başları; 

    Dünkü ziyaret önemli bir ziyaretti. Ahmed Şara ikinci ziyaretini Türkiye'ye yaptı, ilk ziyaretini Suudi Arabistan'a yapmıştı. Suriye'nin yeniden ayağa kaldırılması konusunda Türkiye neler yapabilir, sınır güvenliği, ticaret başta olmak üzere birçok konu da ele alındı.
    Terörle mücadele başta olmak üzere verimli bir görüşme oldu.

    ŞARA VE EKİBİNİN PKK YPG KONUSUNDA KAFASI SON DERECE NET

    Türkiye çok çok güçlü bir ülke. Uzun yıllardır savunma sanayine ciddi yatırımlar yapıldı. Diplomasi alanında, askeri alanda inanılmaz ilerlemeler kaydedildi. Bizim canımızı sıkanlar sınırlarımızın ötesinden başlayan sorunlar. Şara'dan en önemli beklentimiz kendi ülkesindeki soruları çözmesi ve Türkiye için tehdit eden konulara vaziyet etmesi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Trumpın Gazze planı kabul edilemez

    Şara'nın ziyaretinde PKK'YPG'ye karşı atılacak adımlar ele alındı. Silahlı bir tehdidin olup olmadığı bizim için önemli bir konu. Sayın Şara'nın PKK/YPG konusunda kafasının son derece net olduğunu gördüm. Bu netlik Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarını tatmin edecek düzeyde.

    Suriye'de bir milli bütünlük olacak. Hiç kimse dışlanmamalı, kapsayıcı bir yönetim sağlanmalı. Suriye yönetiminin gündeminde federasyon ya da özerklik benzeri düşünceler yok.

    "HİÇ KİMSEDEN İCAZET BEKLEMİYORUZ"

    Hiç kimseden icazet beklemeden sadece ülkenin lehine, ülkenin bağımsız kararıyla bu kavgayı verebilmek fevkalade önemli. Önceliğimiz her türlü yöntemi kullanarak terörle mücadele etmek. Hiçbir şeyi şansa bırakma lüksümüz yok. Terörsüz Türkiye hedefinde hassasız. Önceliğimiz daima terörle mücadele. Teröre zemin kazandırmamak için gereken tüm adımları atıyoruz.

    "BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI ÇOK DEĞERLİ"

    Bahçeli’nin çağrısını çok değerli buluyorum. Büyük bir risk üstlendi, ülkenin menfaati için fedakarlık yapılması örneğiyle karşı karşıyayız. Sayın Bahçeli'nin açıklamaları terörün altındaki halının çekilmesi açısından çok önemli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ABD YPG'YE VERDİĞİ DESTEĞİ KESMELİ"

    Bunu Suriyeli misafirlerimizle görüştük. ABD'de yeni yönetim karar verme sürecinde. Bizim burada kendi muhataplarımızla yaptığımız görüşmeler hız kazanmıştı. Umarız burada isabetle bir karar verilir ve yolumuza devam ederiz. Beklediğimiz şey ABD'nin YPG'ye desteğini kesmesini, Suriye'nin milli beraberliğine ve bütünlüğüne engel olan şeylerin ortadan kalkması.

    Hapishaneler konusunda da konuştuk dün. Şara'nın burada da düşünceleri net, hapishaneleri kontrol alabilecek kapasitesi ve iradesi var. Suriye devleti kendi milli bütünlüğünü sağlamak için çeşitli ülkelerden gelmiş bütün PKKlıları ya geri gönderecek ya da imha edecek.

    TRUMP YÖNETİMİ İLE YENİ BİR SAYFA AÇILIR MI?

    Her yönetimle yeni bir sayfa açılıyor. Giden yönetimle çok yoğun bir diplomasi trafiği oldu. Belli konularda ilerlemeler sağlandı. Bizim CAATSA ile görüşlerimiz belli. Müttefiklik ilişkisine yakışmayan bir yaklaşım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump yönetiminden dünyayı çok şaşırtan çıkışlar var. Hazırlıklarımızı yapıyoruz.

    "TRUMP'IN GAZZE ÇIKIŞI KABUL EDİLEMEZ"

    Ateşkes anlaşmasının birinci aşaması devam ediyor. Belli bir sessizlik var, nadiren de olsa ölümle sonuçlanan saldırılar oluyor. Bizim endişemiz şu: Netanyahu'nun rehineleri aldıktan sonra Gazze'de savaşı yeniden başlatma girişimi olabilir. Burada garantör ülkelerin yapabileceklerini görmek gerekiyor.

    Trump'ın planı kabul edilemez bir konu. Filistin meselesi tam da bu nedenle başladı. Filistinlilerin ait olduğu topraklardan sürülmesi ile başlayan bir sorun.

    Bu ne bölgenin ne bizim kabul edeceğimiz bir şey değil, abesle iştigal.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow