hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan Prag'da

    SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan Pragda
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Konseyi Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala’nın davetlerine icabetle Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, AB'ye aday ve potansiyel aday ülkeler ile diğer Avrupa ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının davet edildiği Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi'ne katılmak üzere Prag Kalesi’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapıda Çekya Başbakanı Petr Fiala tarafından karşılandı. Saat 13.00'te gerçekleştirilecek açılış oturumu ile "Barış ve Güvenlik" konulu yuvarlak masa toplantısına katılacak olan Erdoğan, zirvede barış ve güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından Avrupa'nın karşı karşıya olduğu sınamalara dair Türkiye'nin görüş, katkı ve değerlendirmelerini aktaracak. 

    SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan Pragda

    Erdoğan zirvenin yapılacağı Prag Kalesi'ne giriş yaptı. 

    AVRUPA SİYASİ TOPLULUĞU ZİRVESİ

    Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi, AB üyesi ve üye olmayan 44 ülkenin liderini bir araya getiriyor. AB üyesi olmayan ülkeler arasında Türkiye, Arnavutluk, İngiltere, Sırbistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve İsviçre yer alıyor. “AB'ye üye olmayan ülkelerin de içerisinde yer aldığı diyalog ve iş birliği platformu” niteliğindeki oluşumun ilk toplantısında barış, güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından halihazırda Avrupa’nın karşı karşıya olduğu zorluklar masaya yatırılacak. Zirvede AB dışındaki bir ülkede 6 ay içinde ikinci toplantının düzenlenmesinin kabul edilmesi de planlanıyor. Ayrıca toplantının sonucunun Avrupa Siyasi Topluluğu’nun devamlı olup olmayacağına dair işaret vermesi de bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan Pragda

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prag'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

    ERDOĞAN LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumlar sonrası zirveye katılan liderlerle görüşecek. Erdoğan'ın görüşeceği isimler arasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da olması bekleniyor.

    SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan Pragda

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow