hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden kritik uyarı

    AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre; Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Bölgede daha büyük deprem olacak yerler var ama bu depremin bu beklenen büyük depremin uyarıcısı diyebiliriz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AFAD'ın aktardığı son dakika kayıtlarına göre Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan sarsıntı saat 14.50'de gerçekleşti ve derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Öte yandan Kandilli Rasathanesi ise Bitlis'teki depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu.

     

     

    "BÜYÜK BİR DEPREMİN UYARICISI DİYEBİLİRİZ"

    Deprem uzmanı Süleyman Pampal, Bitlis'te yaşanan depreme ilişkin CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Pampal "Bölgede daha büyük deprem olacak yerler var ama bu depremin bu beklenen büyük depremin uyarıcısı diyebiliriz. Son günlerde bu bölgede depremler oluyor. Çünkü 6 Şubat depremlerinden sonra Arap levhası hareket etti. Afrika levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana geldi. Bu biraz Van'ın Batı'sında. Buranın doğusunda Hakkari malum bizim deprem beklediğimiz bir yer. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede fay var. 1984'te 7 büyüklüğünde deprem üretmiş bir fay. Yine her an büyük bir deprem üretebilecek bir fay. Bu bölgedeki depremler maalesef bizi kaygılandırıyor. Uyarıcı bir deprem. Bölgede büyük beklenti olan faylar var." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA... Bitliste 4.5 büyüklüğünde deprem Uzman isimden kritik uyarı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow