hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik, Macaristan'da tutuklandı

    Ayhan Bora Kaplan davasının kırmızı bültenle aranan firari gizli tanığı Serdar Sertçelik, Macaristan'da yakalandı. Serdar Sertçelik 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklu kalacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın firari gizli tanığı Serdar Sertçelik, Macaristan'da yakalandı ve hakkında çıkarılan kırmızı bültenin ardından Türkiye'ye iade süreci başlatıldı.

    Hem sanık hem de gizli tanık olan Serdar Sertçelik, firar ettiği ortaya çıkınca kırmızı bültenle aranmaya başlanmıştı. Macaristan'da 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklanan Sertçelik'in, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'a çalıştığı ve bazı eylemlere karıştığı belirtiliyor. Sertçelik, Ankara Emniyetinin kendisine "yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları zorla imzalattırdığını" iddia ederek, ifadesini verdikten sonra elektronik kelepçe ile tanık koruma programına alındığını, ancak istediği her yere gidebildiğini öne sürdü.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada firari sanık olan Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine 6 Mayıs'ta soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 10 şüpheliden 7'si, "Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "Göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "Suçluyu kayırma" suçlarından tutuklanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İDDİANAME

    Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'Kasten öldürme', 'Nitelikli kasten öldürme', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli yağma', 'Eziyet', 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'Suç üstlenme' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

    Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep ediliyor.

    Son dakika Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik, Macaristanda tutuklandı

    İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

    İçişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızı Bülten ile aranan Serdar Sertçelik yakalandı

    Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan;

    Malvarlığı Değerlerinin Meşru Bir Yolla Elde Edildiği Konusunda Kanaat Uyandırmak,

    Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma,

    Kasten Öldürme,

    Bir Suçu Gizlemek veya Başka Bir Suçun Delillerini Gizlemek ya da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma suçlarından Kırmızı Bülten ile 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası seviyede aranan Serdar Sertçelik, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandı.

    MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığımızın takibini sürdürdüğü şahıs, 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow