hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Ankara-Kayaş'taki MKE fabrikasında patlama: MSB'den 'yangın söndürüldü' açıklaması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKDHA - İHA

    Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi'nin Ankara Kayaş'taki kapsül fabrikasında çıkan yangında 4 işçi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, olay hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. MSB saat 15.44 itibarıyla yangının söndürüldüğünü duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mamak ilçesi Kayaş semtinde bulunan MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 11.00 sıralarında bilinmeyen nedenle patlama oldu. Patlama ile birlikte fabrikada yangın çıktı. Patlama sesi çevrede geniş bir alanda duyulurken, yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kapladı. Yangın, ormana da sıçradı. 

    SON DAKİKA: Ankara-Kayaştaki MKE fabrikasında patlama: MSBden yangın söndürüldü açıklaması

    Patlamanın ardından işçiler tahliye edilirken, bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD'ın Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi de bölgeye sevk edildi. KBRN ekibi ve diğer ekipler, kapsül bölümünde patlamaların küçük çaplı devam etmesi nedeniyle müdahale etmekte güçlük yaşadı. Patlamalar sırasında çevrede de panik yaşandı. Ekipler, hem fabrika hem de ormanda yangını söndürmek için çalışma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA: Ankara-Kayaştaki MKE fabrikasında patlama: MSBden yangın söndürüldü açıklaması

    MKE'nin kapsül fabrikasında patlamanın ardından çıkan yangın, ekiplerin yaptığı çalışmayla kontrol altına alındı. 

    Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ankara'nın Kayaş ilçesinde bulunan MKE Kapsül Fabrikası'ndaki yangın söndürülmüştür" denildi.

    MSB olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketinin Kayaş/Ankara’da bulunan Kapsül Fabrikasında 18 Temmuz 2023 tarihinde yangın meydana gelmiştir. Yangın sonucu 4 işçimiz yaralanmıştır. Derhal hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak, bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

    Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre 4 işçi yaralandı. Yaralı işçiler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi. İşçilerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

    BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.

    SON DAKİKA: Ankara-Kayaştaki MKE fabrikasında patlama: MSBden yangın söndürüldü açıklaması

    ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

    '4 işçimiz yaralandı, işçilerimiz tedavi altında ve bilinçleri açık. Onun dışında söndürme çalışmaları dikkatle yürütüldü. Toz ve kum gibi oksijenle teması kesici malzemeler kullanıldı ve şu an itibaren durum kontrol altına alındı. Doktorlarımız yararlılar ile ilgili bir hayati tehlike bize bildirmedi.

    Yanındaki binalara bile sirayet etmedi, içeride de 2-3 oda içerisinde etkili olmuş diğer bölümlerine bile etkisi olmamış hamdolsun. Patlama AR-GE biriminde meydana geldi. Durum şu an itibari ile endişe verici olmaktan çıkmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu andaki verilere göre sabotaj ihtimali değerlendirilmiyor.'

    ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Işıkhan, "Ankara'da Kayaş MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçi kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir" dedi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise "Konuyla ilgili kaza olayının hemen sonrasında Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde; Kaza Araştırma Komisyonu acilen toplanmış ve koordinasyon ekibi oluşturulmuştur. Konusunda yetkin iş müfettişleri gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiş olup Rehberlik Teftiş Başkanı ve Başkan Yardımcıları, İş Sağlığı ve Güvenliği Başkan Yardımcısı olay yerine intikal edilerek gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmıştır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fabrikada meydana gelen patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını belirtti. Twitter hesabından açıklama yapan Tunç, "Makine ve Kimya Endüstrisi'nin Ankara Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

     

    SON DAKİKA: Ankara-Kayaştaki MKE fabrikasında patlama: MSBden yangın söndürüldü açıklaması

    10 Haziran'da MKE'nin roket ve patlayıcı fabrikasındaki lokum üretim hattında da patlama yaşanmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow