Son dakika... AK Parti'den Abdullah Gül'e KHK yanıtı

AK Parti'den Abdullah Gül'e KHK yanıtı geldi. AK Partili Bülent Turan şöyle konuştu: Daha önce resmi görevlilere bu hak verilirken rahatsız olmayanların bugün rahatsız olmasını üzülerek karşılıyoruz.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 696 sayılı KHK’da yer alan “sivillere yargı bağışıklığı getiren düzenlemeyi” eleştirmiş “hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” demişti.
Gül’ün bu açıklamalarına AK Parti cephesinden ilk yanıt partinin Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi.
Abdullah Gül'den KHK açıklaması: Kaygı verici
Turan “Daha önce resmi görevlilere bu hak verilirken rahatsız olmayanların bugün rahatsız olmasını üzülerek karşıladığını belirterek, “kim olursa olsun” dedi. Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi; “O onu dedi, bu bunu dedi, doğru bulmuyorum. Bizim hükümetimiz belli, yürütmenin başı belli, ilgili bakanlık belli. KHK, bu konuyla ilgili kurumlarla görüşülerek çıkarıldı. Daha eski düzenlemelerdeki hassasiyeti paylaşmayanların bugünkü paylaşımlarını doğru bulmuyorum. Daha eski düzenlemede resmi görevliler için bu hak verilirken rahatsız olmayanların bugün rahatsız oluyor olmasını çok üzülerek karşılıyorum, kim olursa olsun.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şehit olmadan 1 gün önce kardeşine yazmış: Son isteği yerine getirildi
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarını tahrip eden şüpheliyle ilgili yeni gelişme
İstanbul Havalimanı’nda yeni dönem: 3 THY uçağı aynı anda kalkış yapacak
Mahkemeden emsal karar: Hız cezasına, 'kalibrasyon ayarı' iptali!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD Türkiye deprem risk haritası yenilendi! Deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!