hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta trafik kazası: 13 ölü

    Sivasta trafik kazası: 13 ölü
    expand

    Sivas'ın Kangal İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 13 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

    Kaza öğle saatlerinde Sivas-Malatya karayolunun 85'inci kilometresinde meydana geldi.
     
    Malatya'dan Sivas'a giden Doğan Ceylan'ın kullandığı Hekimhan İtimat firmasına ait yolcu otobüsü, Kaan Önal'ın idaresindeki Kangal Kooperatifi yolcu otobüsünü sollamak istedi.
     
    Bu sırada karşı yönden gelen Mehmet Emin İzci'nin idaresindeki kamyon, her iki otobüse çarptı. Kazada 13 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

    Yağışın da etkili olduğu bölgede kazaya karışan araçlar iş makineleriyle kaldırıldı.
     
    Bu arada yaralı yakınlarıyla bazı vatandaşlar kan vermek için hastanelere başvurdu.

    Ölü ve yaralıların kimlikleri belirlendi
     
    Kazada ölen 13 kişi ile yaralanan 25 kişinin kimlikleri belirlendi.
     
    Kazada yaşamlarını yitiren otobüs sürücüleri Kaan Önal ve Doğan Ceylan ile Fahri Kara, Mehmet Kalay, Emrah Yılmaz, Bülent Temel, Nurgül Kara, Kiraz Becit, Ali Mandı, İbrahim Vahap Erdem ve Cengiz Çolak'ın cesetleri, otopsi yapılmak üzere Kangal Sabancı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
     
    Sivas'a sevkedilirken yolda yaşamını yitiren Necla Al ve Adnan Ceylan'ın cesedi ise Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna konuldu.
     
    Kazada yaralananların isimleri ve tedavi gördükleri hastaneler ise şöyle:

    Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi: Ercan Yıldırım, Selim Karataş, Melek Oktay, Şemsettin Çınar, Şahin Sönmez, Ayşe Al, Nazmiye Kara, Zübeyde Bedil, Sait Baygın, Adem Doğan, İhsan Yazıcı.
     
    Sivas Sultan 1’inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi: Halil Bahşi, Ahmet Bahşi, Osman Oktay, Selma Kara, Gökhan Şimşek, İsmail Ayhan, Sefa Can Al, Ayla Gözcü, Döndü Baygın, Volkan Öydük, Sercan Kara, Velican Kara.

    Sivas Devlet Hastanesi: Pınar Ateş ve Rıfat Kaya.
     
    Genç savcı adayı da trafik kurbanı
     
    Bu arada kazada ölen Bülent Temel'in, stajyerliğini yaptığı Sivas'tan Suşehri Cumhuriyet Başsavcılığı'na aday savcı olarak atandığı öğrenildi.
     
    Evli ve bir çocuk babası olduğu bildirilen Temel'in, kazada içinde bulunduğu otobüsle babaannesinin evindeki eşyalarını taşımak için geldiği Kangal ilçesine bağlı Deligazili köyünden Sivas'taki evine döndüğü belirtildi.
     
    Temel'in ikinci dönem adli yargı yargıç ve savcı adaylarının 3 ekim 2006 tarihli kura kararnamesiyle Suşehri'ne aday savcı olarak atamasının yapıldığı, kısa bir süre sonra görevine başlamaya hazırlandığı bildirildi.
     
    Eşiyle birlikte yeni görev yeri Suşehri'nde geçtiğimiz hafta ev baktığı da öğrenilen Temel'in cenazesi yarın toprağa verilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow