SHP'de hortum skandalı
Eski Başbakan yardımcısı Murat Karayalçın'ın da bir dönem genel başkanlığını yaptığı SHP'de ''hortum skandalı'' ortaya çıktı. Harcamaların denetimini engellemek için faturaların ''hortumla ıslatılıp'' Anayasa Mahkemesi'ne ''Arşivi su bastı, evraklar kurtarılamadı'' diye savunma yapıldığı ortaya çıktı.
Eski Başbakan yardımcısı Murat Karayalçın'ın da bir dönem Genel Başkanlığını yaptığı Sosyaldemokrat Halk Partisinde (SHP) ''Hortum skandalı'' ortaya çıktı. Partide yapılan harcamaların denetimini engellemek için belge ve faturaların ''Hortumla ıslatılıp'' Anayasa Mahkemesine ''Arşivi su bastı, evraklar kurtarılamadı'' diye savunma yapıldığı ortaya çıktı.
Anayasa Mahkemesi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile birleşen ve kapanan SHP'nin 2005 ve 2006 yılı harcamalarını denetledi. Denetim sırasında bu yıllara ait gider faturaları bulunamadı. Bu belgelerin, 15 Eylül 2008 günü, Genel merkezdeki arşiv odasında, kalorifer tesisatının patlaması sonucu oluşan su baskını nedeniyle, kullanılamaz hale geldiği ve imha edildiğine ilişkin bir tutanağın olduğu görüldü.
Anayasa Mahkemesi, partinin bodrum katını su bastığı yönünde itfaiye, emniyet ya da belediye tarafından yapılmış bir tespit saptayamadı ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi adını alan partinin yeni yöneticilerden bilgi istedi.
Yeni yönetimden itiraf
Yeni yönetim ise 18 Mart 2011 günü Anayasa Mahkemesine bir ifade gönderdi. Parti personeli Nurettin Gevşek ifadesinde, ''SHP'de iddia edildiği gibi su baskını olmadığı, evrakları kendisinin hortumla yıkadığını'' açıkladı ve şu itiraflarda bulundu:
''Ben dört beş yıl süreyle SHP Genel Merkezinde çaycı olarak çalıştım. 2008 Eylül ayında bir gün Muhasebe Müdürü Güngör Oflu, evrak, makbuz, dosya ve bayrakları binanın giriş katının üç kat altında bulunan bir odaya taşımamı ve su hortumunu alıp evrakları ıslatmamı istedi. Durumu Genel Sekreter Uğur Cilasun'a ilettim. O da, partinin zor durumda olduğu için bunu yapmaları gerektiğini söyledi. Bunun üzerine belgeleri muhasebe müdürü ile beraber hortum tutarak suladık. Islanan malzemelerin üzerine okunmaz hale gelmesi için toner tozu döktük. Daha sonra su basmış gibi olsun diye radyatörün vanası kırıldı. Sonra tamirci çağırılıp, yeniden yaptırıldı. Bir tutanak hazırlanıp imzalandı''.
Anayasa Mahkemesi de 4 Mayıs 2011 günü verdiği kararla, denetimden kaçmak için evrakları ıslatıp kullanılamaz hale getirenlerin tespit edilerek, haklarında yasal işlem yapılması için, Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Belgesi olmayan 2005 ve 2006 yılı harcama miktarının da hazineye gelir kaydedilmesi kararlaştırıldı. Murat Karayalçın, bu olaydan önce CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı nedeniyle SHP'den istifa etmişti.
Kaynak: Gazeteport
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü
Son Dakika! Bolu'daki Kartalkaya Yangınında Kızı ve Torununu Kaybetti: Taptaze Filizlerim Ölmemeliydi