hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK eczanelerle tek tek sözleşme imzalayabilir

    SGK eczanelerle tek tek sözleşme imzalayabilir
    expand

    Fesh edilen ilaç alım protokolü 1 Şubat'a kadar yenilenebilecek mi? Eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşma zemini arıyor. Uzlaşma olmasza SGK, eczanelerle tek tek masaya oturacak, e-sözleşme imzalayacak. Bu durumda Eczacılar Birliği devreden çıkacak, birliğe sözleşme başına ödenen 250-500 Türk Lirası'ndan da tasarruf edilecek.

    Talepleri karşılanmayan eczacılar bu defa dediklerini yaptı, ilaç alım protokolünü feshetti.

    Şimdi sigortalıların eczanelerden ilaç alabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında 2 Şubat'a kadar yeni bir protokol imzalanması  gerekiyor.

    Ancak şimdilik anlaşma yapmak kolay görünmüyor.

    Eczacılar 2-10 Türk Lirası arasında değişen hasta muayene ücretlerini tahsil etmek istemiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun önerisi, 'Özel hastane muayene ücretleri eczanelerde tahsil edilmesin' oldu. Ama eczacılar bunu kabul etmiyor, 'Hepsi kaldırılsın' diyor.

    E-sözleşme devreye girebilir

    Eczacıların bir diğer talebi ise, devlete sattıkları ilaçtaki indirim oranlarının yeniden belirlenmesi. Ancak SGK'nın bu konudaki yanıtı olumsuz. Kurum yetkililerine göre, zaten  yeteri kadar indirim yapıldı.

    Eczacılar avans sistemine de karşı. Fatura bedelinin tamamının bir defada ödenmesini istiyorlar.

    Sosyal Güvenlik Kurumu ise faturanın yüzde 90'ının avans olarak ödendiğini, kalan yüzde 10'unun ödemesinin ise belgeler incelendikten sonra en geç 3 ay içinde yapıldığını söylüyor.

    Kurum bu üç aylık sürenin daha da kısaltılması için çalışıyor.

    Önce bu ana sorunlar aşılmaya çalışılacak, olmazsa e-sözleşme devreye girecek. Yani Eczacılar Birliği devreden çıkacak, Sosyal Güvenlik Kurumu  eczacılar ile tek tek sözleşme yapacak.

    Kurum yetkilileri bu yolla sözleşme başına birliğe ödenen 250-500 Türk Lirası'ndan tasarruf edileceğini söylüyor. Birliğin uğrayacağı yıllık kayıp ise 10 milyon Türk Lirası'na yakın.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow