Sezgin Tanrıkulu Youtube yasağını da Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Youtube"a erişimin engellenmesiyle ilgili, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullandıklarını bildirdi.
Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'a erişim engelinin kaldırılması için yaptıkları başvurunun, Anayasa Mahkemesi tarafından evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde oy birliğiyle kabul edildiğini ve Türkiye tarihinin en geri noktasında bulunan ifade özgürlüğünün engellenemeyeceği yönünde karar verildiğini ifade etti.
Youtube'a erişimin, insan hak ve özgürlüklerine aykırı olarak engellendiğini savunan Tanrıkulu, bu siteye erişimin engellenmesi ile ilgili, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullandıklarını belirtti. Tanrıkulu, şunları kaydetti:
"Bizler Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü gibi en temel insan haklarının korunması için çaba sarf ederken, AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan, her tür özgürlüğün önünde engel olarak durma ısrarını sürdürmektedir. Bilindiği gibi AYM'nin, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde Türkiye'nin uluslararası alanda itibarını kurtaran Twitter kararına 'saygı duymadığını' söyleyen Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bu kararı 'Twitter'ın eline verilmiş bir koz' olarak değerlendiren Bülent Arınç'ın özgürlüklerle ilgili anlayışlarının hiçbir demokraside yeri yoktur. İfade özgürlüğü elbette ki sınırsız değildir; ancak AKP iktidarının yapmaya çalıştığı gibi, kendisinden olmayan tüm düşünce ve ifadelerin engellenmesi gibi bir düşünce asla kabul edilemez. Bilişim çağında ifade özgürlüğü platformları ülke sınırlarının ötesindedir. Dolayısıyla siz, kendi kurallarınızı, yargı kararlarınızı buna uygun hale getirmek zorundasınız. Aksi halde uluslararası alanda dışlanırsınız. AYM'nin Twitter kararının AİHM'in ilgili içtihatlarıyla nasıl bir ilişkisi olduğunu AKP'nin kendine güvenen bütün yetkilileriyle istedikleri yerde, istedikleri zamanda tartışmaya da hazırım."
"Kimse kendini büyük görmemelidir"
Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir başbakanın, yargının en üst kademesi tarafından verilmiş bir karara "saygı duymadığını" ifade ettiğini ileri süren Tanrıkulu, "AKP hükümeti temel hak ve özgürlükleri milli ve gayrimilli olarak tasnif etmeye başlayarak Türkiye'yi getirdiği noktayı özetlemiştir. Hatta aynı başbakan evrensel hukuk çerçevesinde verilen bir kararı değerlendirirken 'AYM'nin içinde de paralel yapı' olduğuna dair beyanlarda bulunabilmiştir. Kimse kendini devlet kurumlarından, yargıdan, TBMM iradesinden ve halktan büyük görmemelidir" ifadesini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Demirören Medya Lisesi’nden unutulmaz Öğretmenler Günü etkinliği
Erciyes Kayak Merkezi yolu kar nedeniyle ulaşıma kapatıldı
Etki ajanlığı nedir, ne demek? Etki ajanı kime denir?
Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, doçent ve profesör maaşları ne kadar, kaç TL oldu?
Başöğretmenlik 20 yıl şartı nedir? 20 yılı dolduranlar başöğretmen olabilecek mi?