Sevag Şahin Balıkçı öldürülüşünün 7. yılında anıldı

Askerliğini yaptığı Bartın'da 2011'de bir başka asker tarafından vurularak öldürülen Sevag Şahin Balıkçı, ailesi ve yakınlarınca anıldı. Şişli'deki Ermeni Mezarlığı'nda yapılan anma töreninde konuşan Balıkçı'nın annesi ve babası "Adalet istiyoruz" dedi.
Batman'da askerliğini yaparken terhisine 23 gün kala bir başka askerin tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Şahin Balıkçı, ölümünün 7'nci yılında mezarı başında anıldı.
Sevag'ın ölümünde "olay yeri" bozulmuş
Şişli'deki Ermeni Mezarlığı'nda yapılan anma törenine anne Ani Balıkçı, baba Garabet Balıkçı, çok sayıda yakını ile arkadaşları katıldı.
Sevag Şahin Balıkçı'nın mezarına çiçeklerin bırakılmasının ardından dua okundu. Anne Ani, baba Garabet ve abla Lena Balıkçı, taziyeleri kabul etti.
Er Sevag davasında karar açıklandı
'Adalet istiyoruz'
Burada konuşan Garabet Balıkçı, "Anmaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu 7'nci senemizdi. Adalet istiyoruz" ifadesini kullandı.
Anne Ani Balıkçı ise "Adalet istiyoruz. Barış olsun. Ermeniyiz ama önce insanız, sonra Ermeniyiz. Annemizi, babamızı seçme şansızım yoktu. Şimdi eve gideceğim evde Sevag yok" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dehşet anları! Yolunu kesip öldüresiye dövdüler: Defalarca bıçaklandı
ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA TARİHİ: ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İstanbul’da büyük deprem senaryosu: 34 bin bina hasar görecek
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi