hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ses yapay, görüntü yapay! Kim sorumlu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son dönemde yapay zeka dolandırıcılığı arttı. Mağdurların tazminat hakkı var mı? Sosyal medya devleri de yapay zeka dolandırıcılıklarından sorumlu tutulabilir mi? Uzman isim anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemde dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlerden biri yapay zeka oluyor.  Siber suçlular yapay zekayla ses- görüntü taklitleri, sahte siteler ile kimlik avcılığı yapıyor. Uzmanlara göre, internette dolaşan videolara şüpheyle yaklaşılıp, doğruluğu analiz edilmesi gerekiyor.

    Avukat Zafer İşeri detayları şu ifadelerle aktardı;

    “Yapay zeka uygulamaları bilişim sistemlerinin kullanılması anlamına geldiği için basit dolandırıcılığın karşısında nitelikli dolandırıcı olarak on yıldan üç yıla kadar hapis cezası gerektirir şekilde düzenlenmiş vaziyette. Vatandaşımızın ekonomik mahvına sebebiyet vermişse, zararı doğurmuşsa o zaman da bu zamanın tazminatı için onlara karşı tabii ki platform bir şirkete aitse, platform tüzel kişilere karşı bir tazminat davası açılabilecektir. Öncelikle büyük olan da şüpheyle yaklaşılması sanal mecralarda sosyal mecralardaki yayınları büyük oranda şüpheyle yaklaşılması ve kati suretle mutlak bir inançla doğrudan o sözler doğrultusunda planlaması yapılmamasını tavsiye ediyorum”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow