Seri katil Atalay Filiz'in babasının ifadesi

İki çocuk annesi tarih öğretmenini öldürdüğü iddia edilen ve Ankara'da TÜBİTAK'ta çalışan Demirarslan ile kız arkadaşının öldürülmesi olayına da karıştığı belirlenen zanlı Atalay Filiz'i yakalama yönelik çalışmalar devam ediyor. Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz ifadesinde 'Oğlumla son olarak Ankara'daki cinayetlerden 2 gün önce görüştüm. Ondan sonra benimle asla irtibata geçmedi' dediği öğrenildi.
İstanbul, Ankara ve İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerden oluşturulan özel ekibin, öğretmen Fatma Kayıkçı ile 16 Eylül 2013'te o dönemki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayıyla ilgili aranan zanlı Atalay Filiz'i yakalamak için başlattıkları çalışmalar devam ediyor.
Seri katilin kayıp sevgilisinin arkadaşı konuştu
Seri katil hakkında yıllıkta yazılan: Yeter, adam öldüreceksin
Fatma öğretmeni öldüren seri katilin gizlendiği oda görüntülendi
Vatandaşların zanlıyla ilgili birçok asılsız ihbarda bulunduğunu belirten emniyet yetkilileri, Atalay Filiz'in İzmir sınırları içinde olduğunu değerlendiriliyor.
Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz "Oğlumla son olarak Ankara'daki cinayetlerden 2 gün önce görüştüm" Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğüne ifadesine başvurulan zanlı Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz'in, "Oğlumla son olarak Ankara'daki cinayetlerden 2 gün önce görüştüm. Ondan sonra benimle asla irtibata geçmedi. Hasan HüseyinDemirarslan benim arkadaşımdı, olayı öğrendiğimde çok üzüldüm. Oğlum benim bilgim dahilinde, herhangi bir tedavi görmedi" dediği öğrenildi.
Oğlunun Galatasaray Lisesinde eğitim gördüğünü aktaran İlhan Filiz'in "Liseden sonra 2011'e kadar 5 yıl Paris'te 'biyoloji" ve 'genetik" bölümlerinde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini gördü. Kısa bir süre Türkiye'de kaldıktan sonra 2012 yılında İsviçre'de eğitim vizesi için bekledi. Daha sonra Ankara'da bir üniversitede doktoraya kabul edildi ve orada yaşamaya başladı. Hadımköy'deki deponun kirasını ben ödüyordum ancak Atalay, Ankara'daki cinayetlerden sonra burayı kullanmadı" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.
Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesinde oturan tarih öğretmeni iki çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönemki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu GöktuğDemirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti.
Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in olaydan sonra sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra İstanbul'a gelerek burada yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kış uykusundan uyanıp köye inen ayıyı köpekler kovaladı
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yeni Hafta ile Sıcaklıklar Artıyor: İstanbul’a Yağmur Uyarısı ve Toz Taşınımı Detayı
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesinde