hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit er Murat Tuzsuz toprağa verildi

    Şehit er Murat Tuzsuz toprağa verildi
    expand

    Şırnak'ta terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada önceki gün şehit olan piyade er Murat Tuzsuz'un (20) cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit er Tuzsuz'un cenazesi Eskişehir Asker Hastanesi morgundan alınarak annesi Mualla Tuzsuz, babası Hasan Tuzsuz'un refakatinde 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'na ait ambulansla Reşadiye Camii'ne getirildi.
     
    Burada düzenlenen törene şehidin annesi ve babası, kardeşleri Metin ve Furkan Tuzsuz, yakınları, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vali Kadir Çalışıcı, 1'inci Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
     
    Cami avlusunda kendilerine ayrılan yerden çocukları şehit piyade er Murat Tuzsuz'un Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına gelen anne Mualla ve baba Hasan Tuzsuz bir süre tabuta sarıldı.
     
    Tabutu okşayıp oğlunu son yolculuğuna uğurlayan anne Mualla Tuzsuz, "Tamam oğlum ağlamıyorum. Söz verdim ağlamıyorum. Rahat uyu" dedi.
     
    Ayakta durmakta güçlük çeken şehit Murat Tuzsuz'un anne ve babasına askeri sağlık görevlileri refakat etti.
     


    PKK'ya lanet, hükümete protesto
     
    Reşadiye Camii'ndeki törene katılan vatandaşlar terör örgütünü lanetledi. Şehit Tuzsuz'un cenazesi camiden top arabasına kadar askerler tarafından taşındı.
     
    Bu sırada bir grup, hükümet aleyhine slogan attı ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı protesto etti.
     
    Şehit Tuzsuz'un cenazesi, törenin ardından şehitlikte toprağa verildi. Geniş güvenlik önleminin alındığı törenin ardından Valilik önünde İstiklal Marşı'nı söyleyen bazı vatandaşlar, daha sonra dağıldı.
     
    Bekar olan ve ailenin en büyük çocuğu şehit Tuzsuz 5 aydır vatani görevini yapıyordu.
     
    Şırnak'ta dün terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, piyade kıdemli üstçavuş Ahmet Tündü ve piyade er Murat Tuzsuz şehit oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow