hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabah namazı vakti saat kaçta? 24 Mayıs il il ve İstanbul sabah namazı saati

    Sabah namazı vakti saat kaçta 24 Mayıs il il ve İstanbul sabah namazı saati
    expand

    Sabah namazı saat kaçta? Bayram sabahı sabah namazı kılmak isteyenler bu sorunun cevabını araştırıyor. Ramazan Bayram namazı Corona virüsü önlemleri nedeniyle cami ve mescitlerde cemaat olarak eda edilemiyor. Bununla birlikte evinde sabah namazı kılmak isteyenler “Sabah namazı vakti saat kaçta?” sorusunun CNN TÜRK namaz saatleri sayfasından takip edebilecekler. İşte, 24 Mayıs il il ve İstanbul sabah namazı saati…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    24 Mayıs sabah namazı saati İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun 81 ilinde Ramazan Bayramı’nın ilk günü sabah namazı kılmak isteyenler tarafından merakla araştırılıyor. “Sabah namazı vakti saat kaçta?” sorusunun cevabı ise CNN TÜRK namaz saatleri sayfası üzerinden rahatlıkla takip edilebilecek. Bilindiği üzere cami ve mescitler Corona virüsü tedbirleri kapsamında kapalı olduğu için bayram namazı camilerde kılınamayacak. Peki, Ankara, İzmir İstanbul sabah namazı vakti 24 Mayıs Pazar günü saat kaçta? İşte, CNN TÜRK sabah namazı saati…

    CNN TÜRK NAMAZ SAATLERİ SAYFASI

    SABAH NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

    Esasen sabah namazı imsak vakti ile birlikte eda edilebilir. Yani bulunduğunuz ildeki imsak saatinin gelmesiyle birlikte sabah namazınızı kılabilirsiniz. Ancak genel olarak tercih edilen ve tavsiye edilen uygulama ise sabah namazının imsak vaktinden yaklaşık 30 40 dakika sonra kılınması yönünde… Bununla birlikte sabah namazı güneş doğum saatine kadar eda edilebiliyor. Yani imsak vakti ile güneş doğum saati arasında sabah namazınızı kılabilirsiniz. Güneşin doğumundan sonraki 45 – 50 dakika sonrasına kadar ise kerahat vakti sayıldığı için sabah namazının kazası da kılınamıyor.

    SABAH NAMAZININ KILINIŞI İÇİN TIKLAYIN

    Kerahat vakti, güneşin doğuş, batış ve tam tepede bulunduğu vakte denir. İslam dinine göre kerahat vakitlerinde namaz kılınması mekruh'tur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukbe b. Âmir el-Cühenî’den şöyle nakledilmiştir: “Resûlullah (s.a.s.) bize üç vakitte namaz kılmayı ve ölülerimizi defnetmeyi yasakladı:

    Güneşin doğmasından itibaren bir veya iki mızrak boyu yükselmesine kadar, güneşin gökyüzünde tam dik oluşundan batıya yönelmesine kadar ve güneşin sararmasından itibaren batmasına kadar.” (Müslim, Müsâfirîn, 293; Ebû Dâvûd, Cenâiz, 55; Tirmizî, Cenâiz, 41)

    Bu hadiste belirtilen üç vakitte hiçbir namaz kılınamaz. Bu vakitlerin başlama ve bitiş zamanları şöyledir:

    a) Güneşin doğmasından itibaren, 40-50 dakika sonrasına kadar,

    b) Güneşin, tam tepede bulunduğu vakit (Öğle vaktinin girmesine yaklaşık 10 dakika kalmasından öğle vaktinin girmesine kadar),

    c) Güneş batmazdan önce, gözleri kamaştırmaz hâle gelmesinden, batmasına kadar olan vakit (Güneşin batmasına 40-50 dakika kalmasından itibaren akşam namazı vakti girinceye kadar olan zaman) (Merğînânî, el-Hidâye, I, 265-269).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow