hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rezerv alan yasası nedir? Rezerv alan düzenlemesi nasıl uygulanacak?

    Rezerv alan yasası nedir Rezerv alan düzenlemesi nasıl uygulanacak
    expand

    Hatay’da devam eden konut yapımı esnasında gündeme gelen konulardan biri de rezerv alan olmuştu. Rezerv alan düzenlemesi ile bazı yetkilendirmeler yapılmış ve uygulamanın detayları merak konusu haline gelmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını canlı yayınında yanıtladı ve rezerv alan yasası ile ilgili tüm detayları anlattı. Peki, rezerv alan düzenlemesi nedir, nasıl uygulanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rezerv alan düzenlemesi kapsamında yapılan yetkilendirmeler sonrasında yasaya ilişkin detaylar merak konusu olmuştu. Bakan Özhaseki düzenlemenin tüm detaylarını CNN TÜRK ekranlarında anlattı.

    REZERV ALAN YASASI NEDİR?

    Rezerv alanda olası mülkiyet endişelerine karşı Bakan Özhaseki’nin açıklaması şöyle: Milletin evlerine el koyup bakanlık ne yapacak? Olan şu: Mevcut yasada yeni yerleşim alanı olarak geçen tabir var. Onu mahkemelerimiz rezerv alanları yerleşim alanı deyince bizim yerleşim alanlarının dışında boş bir alan olarak anlıyor. O zaman şehir içinde bulduğunuz araziyi mahkeme siz yapamazsınız diyor. Ve yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bizim yapacağımız kentsel dönüşüm sekteye uğruyor. Yeni yerleşim alanı tabiri çıkınca bizim kullandığımız alanlar içinde yer varsa rezerv alan olarak kullanmak istiyoruz.

    REZERV ALANLAR NERELER OLACAK?

    Bakan Özhaseki rezerv alanların yerlerine ilişkin de bilgi vererek “Biz genellikle rezerv alan olarak ilan ettiğimiz yerler boş yerler. Siz bir yerden kentsel dönüşüm yaparken, bir de gidip de milletin oturduğu evleri rezerv alan ilan edip uğraşır mısınız?” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    REZERV ALAN YASASI NASIL UYGULANACAK?

    Bakan Özhaseki “yerleşim yerlerine uygulanacak mı?” sorusuna ise “Olmayacak tabi, orada kamu alanı varsa mevcut yerleşim yerleri içerisinde, burayı biz rezerv alan ilan edelim istiyoruz. Yürütmeyi durdurma kararı vermesinler istiyoruz. Orada belki bizim sosyal donatıya ihtiyacımız var. İlle de konut olması şart değil, orada çıkardığımız sadece üç kelimeden ibaret. Herkes endişe etmesin, evinde rahatça otursun, kimsenin malında, mülkinde, toprağında gözümüz yok.” yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow