hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Portekiz'i Kürtçe sözlerle tebrik etmişti: HDP'li Encü'ye peş peşe tepkiler!

    KAYNAKCNN TÜRK

    A Milli Futbol Takımı, Avrupa Kupası'nda Portekiz ile oynadı ve 3-0 kaybetti. Eski HDP'li vekil Ferhat Encü ise Kürtçe sözlerle Portekiz'i tebrik etti. Encü'ye tepkiler peş peşe geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'Lİ ENCÜ'DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

    A Milli Futbol Takımının Euro 2024'te grubundaki ikinci maçta Portekiz'e 3-0 kaybetmesinin ardından eski HDP milletvekili Ferhat Encü Kürtçe sözlerle Portekiz'i tebrik etti. Encü'ye tepki yağdı.

    Portekizi Kürtçe sözlerle tebrik etmişti: HDPli Encüye peş peşe tepkiler

    TURAN: SPORDA BİLE BU ÜLKENİN KARŞISINDA DURURLAR

    O paylaşıma İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, sosyal medya hesabından, "Kandil'in listesinden seçime girenler sadece efendilerinin talimatlarını yerine getirirler. Bir spor müsabakasında bile bu ülkenin karşısında durmayı, bu milleti tahrik etmeyi, buradan bir çatışma çıkarmaya çalışmayı ihmal etmezler." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turan, paylaşımının devamında, "Değişmelerini beklemekten, tarihin çöplüğünde silinip gitmelerini seyretmek daha eğlenceli!" ifadelerini kullandı. "Buna ses çıkaramayan HDP yönetimi de bu twitin net ortağıdır." diye de ekledi.

    BÜYÜKATAMAN: PARTİ DEĞİL TERÖRİSTLERİN ŞEHİR OFİSİ

    MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Encü'nün paylaşımı için "DEM/HDP'nin gerçek yüzünü göstermiştir." vurgusu yaptı. Ve "DEM Parti Türkiye'nin partisi değildir. DEM Parti bir siyasi parti değil, Türkiye düşmanlarının uşaklığını yapan teröristlerin şehir ofisidir." ifadelerini kullandı.

    Büyükataman ayrıca DEM Parti'nin Meclis'teki varlığına işaret ederek, "Kederde, acıda, sevinçte milletimizle bir olamayanların milletimizin Meclisinde sandalye işgal etmeleri kara bir lekedir." vurgusu yaptı.

    "ÜLKE EKMEĞİNİ YİYİP BAŞKASININ KILICINI SALLIYOR"

    Bir diğer tepki ise Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici Encü'ye sert ifadelerle tepki gösterdi. "Bu devletin ekmeğini yiyeceksin ama başkasının kılıcını sallayacaksın. Defol Portekiz'e… 'Ne mutlu Türküm diyene' yanıtını verdi.

    İNCE: SEN VATANSIZSIN, SEN AHLAKSIZSIN!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise, Encü'nün paylaşımına "Sen vatansızsın, sen ahlaksızsın!" diyerek tepki gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow