hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polislik sınavı ne zamana ertelendi? 2024 PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınavı tarihi!

    Polislik sınavı ne zamana ertelendi 2024 PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınavı tarihi
    expand
    KAYNAKNeşe Akbaş / Cnnturk.com Muhabiri

    "Polislik sınavı ne zamana ertelendi?" sorusu adayların gündeminde yer alıyor. Polis Akademisi Başkanlığı'nın daha önce 15 Şubat 2024 olarak planladığı polislik sınavları, yapılan son açıklama ile bir sonraki tarihe ertelendi. PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınavı için belirlenen yeni tarih, Polis Akademisi'nin resmi duyuruları aracılığıyla adaylara bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı olarak atanacak adaylar için bugün gerçekleşmesi planlanan sınavlar ileri bir tarihe ertelendi. POMEM ve PMYO sınavları için yeni tarih duyuruldu. İleri bir tarihte yapılacak olan sınava, okul müdürlüklerince kendilerine eğitim sonu sınavına gireceği bildirilen adaylar belirtilen günde ve yerde katılacaklardır. PMYO ve POMEM sınavları Polis Akademisi tarafından gerçekleştiriliyor.

    POLİSLİK SINAVI 2024 NE ZAMANA ERTELENDİ?

    Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yayınlanan duyuru ile 15 Şubat'ta gerçekleşmesi beklenen sınavlar ertelendi. Yapılan yazılı açıklamada, "15 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan Eğitim Sonu Sınavı 15 Nisan 2024 tarihine ertelenmiştir." ifadeleri yer aldı. Başkanlıktan yapılan daha önceki aıçıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği, 15 Şubat 2024 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde PMYO mezunları için saat: 09.30’da, POMEM mezunları için saat: 11.00’de yapılacaktır."

    Polislik sınavı ne zamana ertelendi 2024 PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınavı tarihiPOLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ (POMEM) HAKKINDA BİLGİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Türkiye'de polis memuru adaylarının mesleki eğitim aldıkları eğitim kurumlarıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren bu merkezler, polis olmak isteyen adaylara gerekli teorik bilgileri ve pratik becerileri kazandırmak amacıyla kurulmuştur. POMEM programlarına katılabilmek için belirli şartları taşıyan adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün belirlediği süreçlerde yapılan sınavlara girmeli ve başarılı olmalıdır.

    POMEM eğitimi genellikle 4 ila 6 ay arasında değişen sürelerde gerçekleştirilir. Bu süreç içinde adaylara polislik mesleği ile ilgili temel hukuk, genel kültür, meslek etiği, fiziki yeterlilik, silah bilgisi ve kullanımı, müdahale teknikleri gibi birçok konuda eğitimler verilir. Ayrıca, adayların fiziksel ve psikolojik dayanıklılıklarını artırmaya yönelik çeşitli eğitimler de düzenlenir.

    POMEM eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylar, yemin ederek polis memuru olarak görevlerine başlarlar. Polis adayları bu süreçte, toplumun güvenliğini sağlama, asayiş olaylarına müdahale etme, suç ve suçlularla mücadele etme gibi polislik mesleğinin temel görevlerini yerine getirmek üzere hazırlanırlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow