Oy nasıl geçersiz olur? Geçersiz oy örnekleri! Oy zarfı yapıştırılır mı, oy nasıl geçersiz sayılır?
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oy verme işlemi tüm yurtta başladı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü saat 08:00'de başlayan ve 17:00'de sona erecek olan oy verme işleminde geçersiz oy örnekleri merak ediliyor. Oylar nasıl geçersiz olur? Oy zarfı yapıştırılmalı mı? İşte oy verme işlemine dair birçok bilgi...
Oy verirken birçok vatandaş oylarının nasıl geçerli, nasıl geçersiz olacağını sorguluyor. İşte oy verme işleminde hangi durumlarda oylar geçerli hangi durumlarda geçersiz sayılacak? sorusunun yanıtı...
Geçerli ve geçersiz oy nasıl olur?
Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.
Bu işlemlerin ardından seçmenlerin imza atma zorunluluğunu yerine getirmeleri gerekecek.
"EVET" ya da "TERCİH" mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.
Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.
Ayrıca, oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Gazze çağrısı: Kalıcı ateşkes sağlanmalı
Hakan Doğukan Taşçı kimdir? ''Fırat Sarı'yı hastaneden tanıyorum'' Hakan Doğukan ifadesinde ne dedi?
Kafede şüpheli çanta paniği
Son dakika haberi: Yalovalılara kötü haber: 43 günlük su kaldı
EBRU EROĞLU KİMDİR? Teğmen Ebru Eroğlu nereli, kaç yaşında?