hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM YKS 2024 TYT ve AYT soruları, cevapları yayınlandı! TYT soruları ne zaman yayınlanacak?

    ÖSYM YKS 2024 TYT ve AYT soruları, cevapları yayınlandı TYT soruları ne zaman yayınlanacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milyonlarca öğrenci 8 Haziran’da YKS 2024’ün ilk oturumu olan TYT sınavına 9 Haziran'da ikinci oturum olan AYT sınavına katıldılar. Sınavda sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtlayan adaylar resmi sonuçlar öncesinde kendi cevaplarını kontrol etme imkanı bulacaklar. Peki, YKS 2024 TYT, AYT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? TYT 2024 cevapları ne zaman yayınlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS’de uzun zamandır beklenen sınav maratonu bugün başladı. 8 Haziran’da YKS 2024’ün ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi başladı. Peki, adayların doğru ve yanlışlarını kontrol edebilecekleri cevap anahtarı erişime açıldı mı?

    YKS 2024 TYT ve AYT SORULARI İLE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

    Temel Yeterlilik Testi’ne ve Alan Yeterlilik Testi'ne ait sorular yayımlandı. ÖSYM düzenlediği sınavlarda soruları ve cevap anahtarını sınavla aynı gün yayınlıyor. Bu kapsamda TYT ve AYT sorularının YDT sınavı da sona erdikten sonra birkaç saat içinde yayınlanması bekleniyor. Soruların ve cevapların tamamı sadece sınava katılan adayların erişimine açık olacak. Soruların yüzde 10’luk kısmına ise herkes ulaşabilecek. Soruların tamamı ÖSYM’nin AİS sayfasında yer alacak.

    ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYINIZ…

    YDT SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    2024 Alan Yeterlilik Testi ise 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve bu sınavda adaylara 180 dakika süre tanınacak. YKS’nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi ise 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 15.45’te başlayacak. Bu sınavda ise adaylara soruları yanıtlamaları için 120 dakikalık süre verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    SON DAKİKA: Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) oturumları soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.
     
     
     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow