hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Örgütün çökertilmesinde rol almıştı! Adnan Oktar'ın kandırdığı iki kızının peşinde

    KAYNAKCNN TÜRK

    Viyana'da yaşayan Elvan Koçak uzun zamandır haber alamadığı 2 kızını televizyonda Adnan Oktar’ın programında gördü. Ardından Türkiye'ye gelerek amansız bir hukuk mücadelesi başlattı. Adnan Oktar silahlı suç örgütünün çökertilmesinde aktif rol alan baba, yaşadıklarını CNN TÜRK Muhabiri Kübra Aydın'a anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     ELVAN KOÇAK ÖRGÜTÜN ÇÖKERTİLMESİNDE AKTİF ROL ALDI

    Viyana'da yaşayan Elvan Koçak, evli ve 3 çocuk babasıydı. Yıllarca aynı yastığa baş koyduğu eşinin Adnan Oktar'ın müridi olduğunu öğrendi.

    Koçak, ''Adnan Oktar bunun peşine gidiyor, kitaplarını dağıtıyor, sergilerini yapıyorlar. Eski kayınpederime dedim, o da denedi ama gücü yetmedi. Sonra ayrılmaya kendisi karar verdi. Ayrılalım dedi, ben seninle yaşamak istemiyorum, ben mehdiye hizmet edeceğim, evlilik mehdiye hizmete engelliyor'' dedi.

    "EKRANDA KIZLARIMI GÖRÜNCE TANIYAMADIM"

    Koçak 2 ay sonra eşiyle boşandı. Boşanmanın ardından kızlarıyla Türkiye'de yaşayan kadın, saçlarını boyattı, fiziksel olarak değişti. Kızları Şeyma ve Büşra ile bir süredir görüşemeyen Elvan Koçak ise kendine yeni bir hayat kurdu. Başka biriyle evlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avusturya'nın Viyana şehrinde yaşayan Elvan Koçak bir akşam eve geldi, eşi ise ondan televizyonu açmasını istedi. Koçak'ın bir süredir görüşmedi iki kızı Adnan Oktar televizyonunda fiziksel olarak değişmiş haldeydi. Elvan Koçak ise şaşkına döndü.

    Koçak, ''Kanalı açtım, kanalda Büşra ve Şeyma'yı tanıyamadım zaten. Şok oldum. Yani benim 16 yaşındaki kızım göbekli 65 yaşındaki bir adamın karşısına çıkmış yani dünyam karardı. Ne yapayım dedim, ne yapacağımı bilemedim zaten'' ifadelerini kullandı.

    2 kızını televizyonda Adnan Oktar ile beraber gören baba Elvan Koçak, kızlarına mesaj yazarak nerede olduklarını sordu

    Koçak, ''Geliyorum İstanbul'a, gelip alacağım yani döneceğiz normal hayatınıza sizin orada ne işiniz var dedim. Baba gelme dedi. Kızım gelme dedi. Kızım sizi oraya düşürenlere ben dünyayı dar edeceğim dedim. Nasıl bir ortamdasınız, neredesiniz dedim. Baba dedi biz şimdi buradan gelsen nasıl çıkacağız dedi. O zaman anlamamıştım.'' 

    ''AVUKATLARI BANA UZAKLAŞTIRMA KARARI ÇIKARDI''

    Koçak kızın Adnan Oktar suç örgütüne dahil olduğunu öğrendikten sonra soluğu Türkiye'de aldı. Konuyu yargıya taşıdı ancak Adnan Oktar suç örgütünün avukatları, kızları için baba Elvan Koç'a uzaklaştırma kararı çıkarmıştı.

    Elvan Koçak: Bana mesaj attı büyük kızım altında da dosya vardı. İstanbul'da bulunduğu adreste uzaklaştırma kararı çıkartmıştı o bana gönderdiği en son mesajda mesajda da şöyle yazıyordu; 'babacığım seni şöyle seviyorum, sen beni tehdit ettiğin için sana uzaklaştırma kararı çıkarmak zorunda kaldım.'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 yıldır Adnan Oktar suç örgütünün kandırdığı 2 kızından da haber alamayan Elvan Koçak, bir an önce kızlarına kavuşmak istiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow