Ömerli Barajı'nda kurtarma operasyonu

Ömerli Barajı’nda girdiği suda boğulma tehlikesi geçiren genç, arkadaşları tarafından çıkarıldığı sarp kayalıklarda itfaiye ekiplerinin çalışması ile kurtarıldı.
Ömerli Barajı’nın Paşaköy kayalıklar mevkiinde arkadaşları ile serinlemek için baraja giren genç ölümden döndü.
Edinilen bilgiye göre, 25 yaşındaki Sezgin Yaş, bayramın ilk günü girdiği suya girdiği barajda fazla açılınca boğulma tehlikesi geçirdi.
Arkadaşlarının yardımına gittiği Yaş, boğulmaktan kurtarılarak sarp ve dik kayalıklara çıkarıldı. Kayalıklarda mahsur kalan gencin imdadına arkadaşlarının haber verdiği jandarma ve itfaiye ekipleri ulaştı.
Olay yerine gelen ekipler uzun süren uğraşların sonucunda mahsur kalan gence halatlar yardımıyla ulaşabildi. Kendisine ulaştırılan halatı beline bağlayan genç, ekipler tarafından yukarı çekilerek kurtarıldı.
Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan genç daha sonra ambulansla kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.
Bitkin ve su yutmuş bir halde sedyeye alınan Sezgin Yaş yaşadığı olayı “Suda yüzüyordum. Suyun ortalarına gelirken yoruldum ve arkadaşım beni kurtararak kayalara çıkardı” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yeni Hafta ile Sıcaklıklar Artıyor: İstanbul’a Yağmur Uyarısı ve Toz Taşınımı Detayı
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesinde
"Türk polisinden kaçılmaz" demişti: Son 1 yılda 3'üncü kez yakalandı!