hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NAFİLE NAMAZI NASIL KILINIR? Diyanet nafile namazı kılınışı... Nafile namazı kaç rekat?

    NAFİLE NAMAZI NASIL KILINIR Diyanet nafile namazı kılınışı... Nafile namazı kaç rekat
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Nafile namazı kılmak isteyen kişiler bu namazın kaç rekat kılınabileceğini araştırmayı sürdürüyor. Peki, tam olarak nafile namazı nedir, nasıl kılınır? Nafile namazı kaç rekat kılınabilir? İşte aşama aşama tüm detaylarıyla nafile namazı kılınışı ve namazla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nafile namazı, Müslümanlar tarafından farz ve vacip ibadetlerin dışında gönüllü olarak kılınan bir ibadettir. Peki, nafile namazı nasıl kılınır? Nafile namazı, belirli bir vakti olmayan, sevap kazanmak ve Allah'a yakınlaşmak amacıyla kılınan namazlardır. İki rekat, dört rekat veya daha fazla rekat olarak kılınabilen bu namaz, sabah, öğle, ikindi, akşam veya yatsı namazlarından önce ya da sonra kılınabilir. Nafile namazı kılarken niyet, tekbir, kıraat, rükû ve secde gibi adımlar takip edilir. Bu ibadetle manevi huzur bulmak mümkündür.

    NAFİLE NAMAZI NASIL KILINIR?

    Nafile namazı, farz ve vacip olmayan, gönüllü olarak kılınan ibadet namazlarıdır. Nafile namazı şu şekilde kılınır:

    Niyet: Nafile namaz kılarken, niyet etmek gerekir. Niyet sessizce yapılabilir, örneğin, “Nafile namazı kılmaya niyet ettim” diyerek içinden geçirebilirsin.
    Tekbir: Eller kulak hizasına kaldırılarak "Allahu Ekber" denir ve eller bağlanır.
    Fatiha Suresi ve Zamm-ı Sure: Eller bağlandıktan sonra önce Sübhaneke duası okunur, ardından Fatiha Suresi ve zamm-ı sure okunur.
    Rükû ve Secde: Kıyamdan sonra rükûya gidilir, "Sübhane Rabbiye'l-Azim" denir. Rükûdan kalkıp "Semi'allahu limen hamideh" denir, ardından secdeye gidilir. Secdede "Sübhane Rabbiye'l-a'la" denir.
    İkinci Rekat: İkinci rekatta da aynı sıralama izlenir. Fatiha ve zamm-ı sure okunduktan sonra rükû ve secde yapılır.
    Tahiyyat ve Selam: İkinci rekatın sonunda oturarak Tahiyyat duası okunur. Sadece iki rekatlık bir nafile namaz kılınıyorsa Tahiyyat, Salli-Barik duaları okunur ve selam verilir. Eğer dört rekat kılınıyorsa, ikinci rekatta sadece Tahiyyat duası okunur, üçüncü rekata kalkılır.
    Selam Verme: Namazın sonunda sağa ve sola selam verilerek namaz tamamlanır.
    Nafile namazları herhangi bir vakitte kılınabilir, ancak güneşin doğarken, tam tepe noktasında ve batarken kılınması uygun görülmez.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow