Muhsin Kutsi Barış kimdir? Cumhurbaşkanı'nın koltuğuna oturacaktı!
Vatandaşlar, "Muhsin Kutsi Barış kimdir?" sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Yalçın Topçu'nun 15 Temmuz darbe gecesine dair yeni açıklamalarına göre, Muhsin Kutsi Barış darbe gerçekleşseydi Cumhurbaşkanı'nın koltuğuna oturacaktı! Peki Muhsin Kutsi Barış kimdir?
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine dair yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, darbe gerçekleşmiş olsaydı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna Muhsin Kutsi Barış'ın oturacağını söyledi. Topçu'nun açıklamalarından sonra vatandaşlar "Muhsin Kutsi Barış kimdir?" sorusuna yanıt aramaya başladı.
15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Topçu, "Sonradan tutuklanan o Kutsi, 'şahsi mesele değil' diyen Muhafız Alay Komutanı'nın (Muhsin Kutsi Barış) yanına gittik. 'Sizin şahsınızla alakalı değil bu iş' diyor. Orada bütün dert ve dava şu, Külliye'nin içine girecekler güya... Orada kim var? Ben varım, Ankara Valisi var, o günkü Emniyet Genel Müdürü var, Ankara Emniyet Müdürü, Genel Sekreter Yardımcılarından Metin Bey ve Nadir Bey var. Bizi yere yatıracaklar, kelepçe takacaklar elimize, ayağımıza. Arkadaş da orada resim çekilecek, Cumhurbaşkanı'nın koltuğunda. Bitti olay." ifadelerini kullandı.
MUHSİN KUTSİ BARIŞ KİMDİR?
Muhsin Kutsi Barış, Osman Köksal'dan sonra Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı olarak görev yaptı. 15 Temmuz gecesi emir komuta zinciri dışında gerçekleştirilmek istenen FETÖ darbe girişimine katıldı. Muhsin Kutsi Barış'ın ismi 15 Temmuz kalkışmasının ardından TRT'nin basılması ve bazı darbeci askerlerin silahlandırılmasıyla gündeme gelmişti.
Darbe girişiminin ardından tutuklanan Barış, ordudan ihraç edildi.
MUHSİN KUTSİ BARIŞ'IN İFADESİ
2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı’na atandım. Bu göreve beni kimin önerdiğini bilmiyorum. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan, salı günü (12 Temmuz) beni arayarak koruma tatbikatı yapılacağını söyledi. Bunun üzerine ‘alarm’ tatbikatı ile ‘koruma’ tatbikatını birleştirdim. 15 Temmuz günü öğleden sonra Genelkurmay Karargâhı’na Orhan Yıkılkan Albay’ın yanına giderek tatbikatı ne zaman yapacağımızı sordum. ‘24.00’te yapacağız, sen birliklerini hazırla” dedi. Ancak 21.00 sularında Orhan Yıkılkan dahili hattan ve cep telefonumdan beni aradı, tatbikatın erkene alındığını, 21.00’de başlayacağımızı söyledi. Bunun üzerine 100’er kişiden oluşan 3 birliğimi topladım.
Bu sırada sistem üzerinden bize 3 ayrı mesaj geldi. Mesajın ilkinde Silahlı Kuvvetler’in yönetime el koyduğu ve sıkıyönetim ilan edildiği yazıyordu. İkinci mesajda; sıkıyönetimde görevlendirilen bazı generaller ve karargâh sorumluları yazıyordu. Üçüncü mesajda; atama listeleri ve sıkıyönetim emri yazıyordu. Ben bunları görünce dahili hattan Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nü aradım, telefonu Orhan Yıkılkan açtı. Bana içeriklerin doğru olduğunu tatbikat durumunun fiili duruma geçtiğini söyleyerek, “Gereğini yapın” dedi. Bana, TRT’ye ekibimi göndermemi söyledi.
Kara Harp Okulu Tabur Komutanı Yarbay Ümit Gencer, bir gün önce benden 10 kişilik uzman çavuş ekibi istemişti. Ben de kendisine 22.00 sularında 10 kişilik ekip verdim. Ümit Gencer, 10 uzman çavuş ile TRT nizamiyesini ele geçirmek için gitti. Ayrıca benim yardımcım Piyade Yarbay Ekrem Işık komutasındaki 100 kişilik grubu TRT’ye gönderdim. TRT’ye giden ekip takviye isteyince alayımdaki komutanlardan Piyade Binbaşı Osman Koltarla refakatinde emir komutasındaki ikinci 100 kişilik ekibi TRT’ye gönderdim. Saat 23.00 sularında Genelkurmay’dan Orhan Yıkılkan Albay beni aradı ve 100 kişilik takviye ekip istedi. Bunun üzerine de Piyade Binbaşı Fedakar Akca emir komutasındaki 100 kişilik grubu Genelkurmay’a gönderdim.
(Girişiminin olduğu gün Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Ali Yazıcı ile bir yere gidip gitmediğinin sorulması üzerine) Yazıcı izinde olduğu için yanıma geldi. Bahçede onunla kahvaltı yaptık. Kahvaltı sırasında ona Cumhurbaşkanı’nın programının nerede olduğunu sordum. Bana Cumhurbaşkanı’nın güneye gideceğini söyledi. Ben kendisine nereye gideceğini sormadım, o da bana söylemedi. (Yazıcı ifadesinde, “Barış, Cumhurbaşkanı’nın tatil yaptığı oteli sordu, Grand Yazıcı Oteli’nde tatil yaptığını söyledim” demişti. Bunun hatırlatılması üzerine) Ben Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otelin ismini sormadım. Yazıcı’nın aleyhime beyanlarını kabul etmiyorum. Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu konumu da kimseye söylemedim. Cumhurbaşkanı’nın suikasta uğradığını şu anda öğrendim.
Ben kandırıldım. Bir muhakeme hatası yaptım. Sütten çıkmış ak kaşık değilim. Emir-komuta zinciri içerisinde hareket ettiğimi düşündüm. Bunun bedelini ödemeye hazırım. Ayrıca ben TRT ve Genelkurmay’a görevli olarak tatbikat kapsamında gönderdiğim er, erbaş ve uzman çavuşların sorumluluğunu almaya hazırım. Onların bir kabahati yoktur. Kabahat bende, birlik komutanlarında ve onların yardımcılarındadır.
Fetullah Gülen’i medyadan tanırım. Kendisiyle hiç görüşmedim. Fetullah Gülen benim için kendisini ‘hoca’ diye tanıtan, ülkeye zarar veren yapının başıdır. Ben namaz kılmıyorum, cumaya da gitmiyorum. Arada oruç tutarım
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Muhsin Kutsi Barış hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 15 Temmuz gecesi darbe olsaydı, Muhsin Kutsi Barış'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koltuğuna oturacağını söyledi. Bu açıklama sonrası vatandaşlar "Muhsin Kutsi Barış kimdir?" merak ediyor.
Darbeci binbaşının öldürülme anı güvenlik kamerasında
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ankara'da korkunç kaza! Önüne gelene çarptı
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ | Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI? Asgari ücret, Suriye’deki gelişmeler...
Kayak Merkezlerinde Yılbaşı Yoğunluğu
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlara Ameliyatta 'Mide' Şoku!
Bu Kaçıncı? Fenomenin 'Estetik' Ölümü Sonrası Aynı Soru Gündemde: Her Estetik Güvenli Mi?