Video Haber | Muhalefetten Can Atalay çağrısı… TBMM'ye 16 Ağustos'ta olağanüstü toplantı dilekçesi
Aralarında CHP, DEM ve TİP'in de olduğu muhalefet partileri, Meclis Başkanlığı’na Can Atalay başvurusu yaptı. Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay konusunda verdiği kararın görüşülmesi için Meclis Genel Kurulu'nu 16 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdı.
Anayasa Mahkemesi TİP'ten milletvekili seçilen ama hakkında kesinleşen yargı kararı nedeniyle vekilliği düşürülen Can Atalay’la ilgili kararının gerekçesini yayımlamış, yüksek mahkeme Yargıtay’ın kararının Meclis’te okunup vekilliğin düşürülmesini yok hükmünde saymıştı.
Bu karar sonrası başta TİP ve muhalefet partileri Can Atalay'a vekilliğinin iadesi yönünde girişimlerde bulundu. Son olarak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı kabul etmişti. O görüşme sonrası diğer muhalefet partilerinden de adım geldi. CHP, Saadet, DEVA, DEM Parti, Demokrat Parti, EMEP ve TİP temsilcileri TBMM'de açıklama yaptı. Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.
Bu çağrı sonrası 16 Ağustos saat 14.00 için Meclis Başkanlığı'nın 7 gün içerisinde bu çağrıya ilişkin karar vermesi gerekiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SİVAS OTOBÜS KAZASI ÖLÜ YARALI SAYISI: Sivas yolcu otobüsü kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu mu?
İstanbul, Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçilere silahlı saldırı: 1 bekçi ağır yaralı
Son Dakika Kaza Haberi... Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var!
Park etmek istediği otomobille bahçeye düştü
Kilit kavşak'ta bayram dönüşü yoğunluğu: Akın akın yollara düştüler