hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Milli Eğitim Akademisi'' kuruluyor: Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'e sunuldu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Öğretmene şiddette cezalar artıyor, Milli Eğitim Akademisi kuruluyor. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Buna göre, öğretmen adayları artık üniversiteden mezun olduktan sonra KPSS puanıyla Milli Eğitim Akademisi'ne girecek. Burada gördüğü 1 yıllık eğitimi başarıyla tamamlarsa atanabilecek. Peki başka hangi maddeler var? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖĞRETMENE ŞİDDETE CEZALAR ARTIYOR

    AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ''Görevleri esnasında işlenen, kasten yaralama fiili, tehdit, hakaret, görevi yaptırmamak ve direnme suçlarında verilecek cezalar öğretmene karşı işlendiğinde yarı oranında artırmayı öngörüyoruz.'' açıklamalarını yaptı.

    Öğretmene şiddette cezalar artıyor. Öğretmeni koruyan maddeler, yeni öğretmenlik meslek kanununa eklendi. Kanun teklifi ise Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

    Güler, ''Hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin de uygulanmaması noktasında teklifimizde hükümler yer almaktadır.'' şeklinde konuştu.

    Kanun teklifinin detaylarını AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı;

    ''Kurulan Milli Eğitim Akademisiyle, akademiye bağlı oluşturulacak eğitim ve uygulama merkezlerinde istihdam edilecek uzman eğitim kadrosu aracılığıyla sistematik, sürdürülebilir ve birbirini tamamlayan mesleki eğitimler düzenlenmesi amaçlanmaktadır.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen adayları Milli Eğitim Akademisi'ne KPSS puan üstünlüğüne göre girecek. Peki burada nasıl bir eğitim olacak?

    Abdullah Güler, ''Her bir dönem 10-14 hafta olmak üzere 4 dönemlik süreyi kapsamaktadır. Bu süre en uzun haliyle 14 ay, en kısa haliyle ise 10 aydır. Öğretmen yetiştiren bölümlerden mezun olan öğretmen adayı için bu süre 3 dönem olarak uygulanabilecektir.'' ifadelerini kullandı.

    Öğretmen adaylarına eğitim aldıkları süre boyunca ödeme de yapılacak.

    Güler, ''Öğretmen adaylarımıza bu dönem içerisinde, her ay 18 bin 650 ek gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödeme yapılacak.'' dedi.

    Teklif Meclis yaz dönemi için tatile girmeden Genel Kurul'da görüşülecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow