"Millet, istemezük diyenlerden ibaret değildir"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Millet, 'istemezük' diyenlerden ibaret değildir" dedi. Yazıcı ODTÜ yolu tartışmaları ile ilgili olarak, "Bazılarının tartışma konusu yaptığı yol ve köprüler milletindir" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Yazıcı, "Özel mülkiyet konusu dışındaki tüm varlıkların sahibi millettir" dedi ve "Milletin görevli kıldığı erk millete ait varlıkların tahsisini, kamusal yarar ölçütü içinde belirleme yetkisine sahiptir" ifadesini kullandı.
Demokrasilerde 'istemezük' diyenlerin bunu ifade edebilmeleri, elbette demokrasinin gereğidir" hatırlatması yapan Yazıcı, "Ancak kırmak, dökmek, yıkmak 'hak' kavramı içinde yer almaz" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Bugün metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro bedava mı?
23 NİSAN SÖZLERİ VE MESAJLARI: ATATÜRK SÖZLERİ VE RESİMLERİ! Resimli,Yazılı, Bayraklı 23 Nisan Mesajları! Atatürk'ün 23 Nisan İle İlgili Sözleri
Son dakika haberi: Pendik'te palet fabrikasında korkutan yangın
Savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'den pişkin savunma: Çikolatamızı alıp gittik
Dikkat! Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı! Bugün 4, yarın 8 kent...