MHRS hastane randevu sistemi uzman doktor bulma yolu
MHRS hastane randevu sistemi, Türkiye'de yaşayan ve vatandaşlık numarasına sahip olan tüm vatandaşlar için uygulanan bir sistemdir. Hastane randevu sisteminde en çok sorulan soru "uzman doktor nasıl bulunur". Uzman doktor, MHRS hastane randevu sisteminde gözükmemektedir.
Mhrs hastane randevu sistemi, devlet hastaneleri içerisinde karışıklığı gidermek üzerine kurulan Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde birçok hasta, hastaneye gitmeden randevu alabilir ve test sonuçlarını internet üzerinden öğrenebilir. Bu sistem sayesinde birçok hasta çok hızlı ve çok rahat bir şekilde “istediği” doktora randevu alabiliyor ve dilediği zaman (sistemde seçtiği saat) hastaneye gidebiliyor, sıraya girmeden muayene olabiliyor. Avrupa’daki sağlık sisteminden çok daha gelişmiş olan MHRS hastane randevuda, yaşlı ve hamile hastalara öncelik tanınıyor. 65 yaş üstü hastaların tedavi süreci, diğer hastalara nazaran daha hızlı şekilde gerçekleşebiliyor. Hamile olan hastalar için de bu kolaylık geçerliliğini koruyor. Önceki zamanlarda yaşlı hastalar ve hamile olan hastalar için herhangi bir düzenleme yoktu.
Hastane randevuda oturduğunu şehire göre değil, Türkiye’deki tüm illeri kapsayan devlet hastanelerinden yararlanılabilir. İstanbul’da oturan bir vatandaş, gideceği ile göre ve gününe göre o ilin devlet hastanesinden, dilediği birimden, dilediği doktordan randevu alabilir.
Bu sistem sadece hastalar için değil, hastanede çalışan kişiler üzerinde de olumlu etkisi bulunmaktadır. Hastanede çalışan doktor, hemşire, sağlık görevlileri, bu sistem sayesinde daha rahat ve daha hızlı bir şekilde hizmet verebilmektedir. 1990 ve 2000’li yıllardaki hastanede bekleyen yüzlerce hastalara karşı “tam teşekküllü sağlık” hizmeti veremeyen sağlık çalışanları, bu sistem sayesinde hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirebiliyor.
HASTANE RANDEVU SİSTEMİNDEN YARARLANMAK İÇİN TIKLAYINIZ
MHRS sisteminde uzman doktor nasıl bulunur?
MHRS hastane randevu sisteminde, “uzman doktor” direkt olarak gözükmemektedir. Sadece hastane bünyesinde çalışan doktorların isimleri gözükmektedir.
İlk başta MHRS sistemine kayıt olması gerekir. Kayıt olunmak için nüfus cüzdanındaki bilgiler yeterlidir. Kayıt olunduktan sonra en yakın hastane, il ve ilçe sıralandırmasına göre seçilir. Hastane seçildikten sonra istenilen bölüm seçilir. O bölüme dair doktor isimleri gözükür. İnternette o hastanenin sitesine gidilir ve hangi bölüme gitmek istiyorsanız o bölüm tıklanır. O bölümde sadece doktor isimleri gözükmez. Uzman veya akademisyen kimlikleri mevcuttur. Bu sayede hangi doktorun uzman veya doçent olduğunu hasta görebilmektedir. Mhrs hastane randevu sistemine gelinir ve uzman doktor olan isimden randevu alınır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ... Bölge bölge yeni uyarı: Sıcaklıklar 9 derece düşecek!
İstanbul'da öldürülen küçük Şirin Elmas Hanilci gözyaşlarıyla defnedildi
SON DAKİKA! Fenerbahçe tribün liderlerinden Cem Gölbaşı gözaltına alındı
On yıllar geçse de cevapsız sorular var! Toryum ve nükleer enerji üzerine çalışıyordu! Düşen uçakta o profesör de vardı! Eşi diyor ki...
'Asrın Felaketi'nin ürküten yüzü: Resmen yer yarıldı!